Мъри: България е тук за победа, утре ще пуснем „новия Бербатов”

Все още проблеми имат един от бранителите и един от вратарите – Георги Петков

Мъри: България е тук за победа, утре ще пуснем „новия Бербатов”

Имаме играчи с проблеми, утре ще стане ясен съставът за мача. Това заяви старши треньорът на българския национален отбор Станимир Стоилов на първата си пресконференция на ирландска земя, предаде пратеникът на Novsport.com в Ирландия. Мъри даде доста обширна пресконференция пред ирландски и български журналисти, на която заяви, че България ще играе само за победа и фактора домакинство, както и присъствието на Джовани Трапатони на пейката на Ирландия, не го притеснява. Мъри също така даде индикации, че утре може и да разчита на Димитър Макриев, като заяви пред ирландските медии, че ще пусне в игра „новия Бербатов”.

„Факт е, че пристигаме тук с доста проблеми с основни футболисти. Те са силата, мощта и класата на България. Както знаете от 4-мата, които играят в Англия, само Стилиян е на линия. Също така все още проблеми имат един от бранителите и един от вратарите – Георги Петков. Въпреки това, по мое мнение настроението в отбора е отлично. България, въпреки огромните проблеми, не идва да се предава. Тези, които ще заместят контузените, надявам се ще дадат 110% от себе си. Знаем, че при загуба се отдалечаваме доста от ЮАР 2010. Ще излезем за победа, без да се съобразяваме, че сме гости”, заяви Стоилов.

„Направихме прекалено много грешки, които трябва да компенсираме в преките двубои с Ирландия и Италия. Това е големият ни шанс. Знам, че Ирландия е отличен отбор, много добре организиран и в двете фази на играта. Може би присъствието на световно величие като Трапатони дава допълнителен стимул на играчите. Впечатлен съм от постоянството в играта на Ирландия. Това се дължи на сериозна тактическа дисциплина в отбора. Нашите проблеми са в това, че сме непостоянни. Надявам се утре да изиграем много силен мач. Нямаме какво да чакаме, трябва да се опитаме да спечелим. Задачата е да вкараме гол повече от противника. Колкото до Бербатов, той е в Манчестър и може да дойде да гледа мача, но не се знае. Утре ще пуснем новия Бербатов срещу Ейре”, шегува се Мъри.

„Иван Иванов изяви желание да играе за младежите, защото не го предвиждахме като титуляр. Бил съм противник на много големи треньори и много големи отбори. Няма от какво да се плаша, дори от Трапатони. Двамата треньори няма да играем, ние ще се поздравим преди и след мача. За мое съжаление това, което видях в записите на мачовете на Ирландия, те почти не допускат грешки в защита. Във футбола трябва най-добрите играчи да са на терена, за да бъде срещата на високо ниво. Контузията на Дъф не ме радва. Такива играчи трябва да са на терена. Равенството не звучи зле, но до края ще трябва само да побеждаваме. Ако вземем 3-те точки тук, за нас ще е по-лесно. Другите отбори също имат своите шансове”, завърши Стоилов.
 
*Цялата пресконференция на Станимир Стоилов на ирландска земя можете да чуете в прикачения аудио-файл

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки