Тасио: Тръгвах за Бразилия, но дойдох на "Армията"

Новият нападател на ЦСКА Тасио даде първо­то си интервю като иг­рач на 31-кратните шампио­ни пред "Тема Спорт". Брази­лецът говори за престоя си в Локо Пд, за настоящия си тим, както и за интересните неща в кариерата си

Тасио: Тръгвах за Бразилия, но дойдох на "Армията"
Новият нападател на ЦСКА Тасио даде първо­то си интервю като иг­рач на 31-кратните шампио­ни пред "Тема Спорт". Брази­лецът говори за престоя си в Локо Пд, за настоящия си тим, както и за интересните неща в кариерата си.
 
Здравей Тасио, свикна ли вече в ЦСКА?
- Здравейте. Чувствам се прекрас­но в ЦСКА. Мотивиран съм да направя нещо голямо тук и иска да спечелим дубъл още тази година.
 
Защо се стигна до раздялата ти с Локо Пд?
- Заради смяната на президента. След като той се оттегли, повечето от момчетата в отбора решихме да търсим късмета си на друго място. Когато дойде предложението от ЦСКА, веднага приех.
 
Как разбра за проблемите в Локо?
- Чрез вестниците и коментарите на играчите в съблекалнята. Разбрах­ме, че нещата не отиват на добре, и затова решихме всеки да поеме по своя път.
 
Имаше ли други предложения ос­вен от ЦСКА?
- Да, интересното тук е, че бях много близо до завръщане в Бразилия. Бях си събрал багаж и всичко оста­нало, но буквално в последния момент дойде офертата на ЦСКА и планът за завръщане в родината ми пропадна. Още повече че с мен от Локо Пд в ЦСКА преминаха още петима играчи и това ми даде допълнителен стимул да продължа кариерата си в България.
 
Какво знаеш за ЦСКА?
- Това е най-големият клуб в България. С традиции в Европа и лицето на футбола у вас.
 
Какво мислиш за конкурен­тите ти в атаката Килиън Шеридън и Мишел Платини?
- Нормално е да се притесня­вам за мястото си, тъй като не съм дошъл къ­де да е. Но от мен се ис­ка единстве­но да рабо­тя и да вкарвам голове. Това смя­там и да направя. Колкото до Килиън и Платини, двамата са добри футбо­листи и ще помогнат много на ЦСКА.
 
За колко време е дого­ворът ти?
- За две годи­ни.
 
Кой е силният ти крак?
- По принцип е десният. Но инте­ресното при мен е, че обичам често да из­ползвам и левия.
 
През миналия се­зон лидер на червени­те бе твоят сънарод­ник Жуниор Мораес. Ти познаваш ли го и мис­лиш ли, че можеш да го заместиш?
- Знам за Мораес от други­те момчета в тима. Не го познавам лично. Трудно е да замениш играч от такава класа. Но аз съм амбициран да повторя постиженията му, а защо не и да ги надмина.
 
Кой е най-близ­кият ти приятел в отбора?
Това са Сержиньо, Лукас Саша, Тангариня, Мишел Платини и Нилсон.
 
Ти си бра­зилец.   Иг­рал ли си с някого от известни­те игра­чи там и познаваш ли някого от тях?
Познавам се с Адриано и Ривалдо. Имали  сме възможност в различни етапи от кариерата си да се срещнем и да станем приятели. Позна­вам се и с Уелингтон да Силва Том. Той игра преди мен в отбора на Португеза. След това разбрах, че се е състезавал за Литекс.
 
Кой ти предложи да дой­деш в България?
- Моят агент Едуардо Урам. Той дойде при мен и ме попита: "Искаш ли да играеш в България". Аз отговорих "да", тъй като обичам предизвикателствата. Харесвам страна­та ви. Вижда се, че не съм сбър­кал, защото тук е много красиво и всички се отнасят добре с мен. 
 
Защо с Локо Пд не успяхте да отстраните Витес?
- Първият мач играхме много добре и за малко да стигнем до победата. Във втората среща обаче холандците бяха по-добри и съвсем заслужено продължи­ха.
 
Можеш ли да сравниш ЦСКА и Локо Пд?
- Не обичам да правя такива сравне­ния. И от двата отбора съм видял са­мо хубави неща. Това са големи тимове и не е редно да се сравняват.
 
Прогнозата ти за мача ЦСКА - Локо Пд?
- Без да ми се обиждат в Пловдив, но мисля, че ЦСКА ще победи. Сигурен съм в това.
 
Няма как да не те попитам и за неприятната ситуация, в която се намирате ти и останалите нови иг­рачи. Не се ли притесняваш, че това нещо ще се отрази много негативно на формата ти?
- Никак не е приятно, че няма да мо­жем да играем цял месец. Но трябва да работим усърдно и да чакаме да изте­че забраната. Точно затова се органи­зират тези контроли, с цел да поддър­жаме форма и да не изоставаме от другите играчи.
 
Не оказват ли проблемите със собствеността негативно влияние в отбора?
- Да ви кажа честно, не съм много за­познат с тази тема. Коментират се разни неща за нови шефове, но до мо­мента няма нищо. Тренираме, изпълня­ваме указанията на треньора и чакаме мачовете. Трябва да мислим единстве­но за това.
 
Говорил ли е с вас някой от ръково­дството?
- Не, до момента никой не е идвал при нас. Общуваме единствено с г-н Младенов. И ние, футболистите, не знаем какво ще се случва. Знаем само едно - съвсем скоро ЦСКА ще има най-силната и резултатна атака в първен­ството. 
БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки