Отмениха едногодишното наказание на президента на Юве за връзки с организираната престъпност

Клубът е наказан с двойно по-тежка глоба

Отмениха едногодишното наказание на президента на Юве за връзки с организираната престъпност

Наказанието на президента на Ювентус Андреа Аниели да не се занимава с футбол за 1 година беше отменено, но той и клубът ще трябва да платят много сериозна глоба заради връзките му с организираната престъпност, реши днес Италианската футболна федерация.



Наказанието беше наложено заради продажбата на билети за мачове лично от Аниели на ултрас-фенове, които са свързани с мафията. Той е засечен на среща с Роко Доминело - ултрас, който е част от Калабрийската 'ндрангета, който по-късно беше осъден на осем години затвор за скалпиране на своя жертва. Аниели е продал сезонни и друг тип билети за мачове на шампионите.



Първоначалното наказание за Аниели беше 15 месеца лишаване от право да упражнява каквато и да било дейност, в последствие намалено на 12 месеца и глоба от 20 хиляди евро. Но прокурорът по криминалните деяния към федерацията Джузепе Пекораро обжалва това решение, като той искаше спиране на правата на Аниели за две години и половина, като от септември насам наказанието - каквото и да било като продължителност, течеше.

 

Днес решението гласи, че забраната пада с днешна дата, но глобата скача на 100 хиляди евро. Аниели, който е начело на клуба от 2010 година обяви, че е имал срещи само с лоялни фенове и не се е срещал с хора от криминалния свят. Ако е участвал в такива разговори, то е било неволно и той не е познавал въпросните хора.



Директорът по сигурността на Ювентус Алесандро Д'Анджело и директорът на продажбите на билети Стефано Мерлула се спасяват от наказания, след като техните присъди от днес са анулирани. На Д'Анджело първоначално беше забранена дейност за 15 месеца, докато на Мерула - за 1 година.



Жалбата на бившия маркетингов директор Франческо Калво обаче беше отхвърлена и той ще трябва да си почива една година и да плати глоба от 20 000 евро.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки