Сензациите в пресата: Дунав Русе пред разпад, Локо Пд взима бивш вратар на Ботев

Берое прибира нежелан oт Левски, Делио Роси пробва нова схема и иска поне 5 контроли, Николай Киров чака таран за старта на подготовката и още…

Сензациите в пресата: Дунав Русе пред разпад, Локо Пд взима бивш вратар на Ботев

Сензациите в пресата днес, вторник, 19 декември 2017 година:

„Тема спорт”: Дунав Русе пред разпад за пролетта

Дунаб Русе може да остане без много голяма част от основните си играчи за пролетния дял, разбра 'Тема Спорт". След двубоя с Левски за купата спортният директор Ивайло Петков обяви, че ще има изненади сред напускащите. Любопитното е, че старши треньорът Малин Орачев заяви, че няма да има освободени. Истината обаче се оказа доста по-различна. Вчера от клуба потвърдиха раздялата с голмайстора на тима Мирослав Будинов, за която ви информирахме преди седмица. Освен него бе обявено и напускането на левия бек Христофор Хубчев.

„Тема спорт”: Берое прибира нежелан на „Герена"

Берое иска да привлече ненужния в Левски Георги Ангелов. Дефанзивният халф, който може да играе и като централен защитник, не попада в плановете на Делио Роси за пролетния полусезон. футболистът вече е бил уведомен за решението на италианския треньор. Юношата на сините има едва 4 мача в Първа лига от началото на сезона, както и два в евротурнирите, а след идването на Роси рядко попадаше дори в групата за мачовете на отбора. Интересът към 27-годишния футболист от Берое е голям. Старозагорци са водени от Александър Томаш. Специалистът е отлично запознат с качествата на халфа, след като двамата работиха заедно във Верея. През сезон 2016/17 Ангелов изигра 30 шампионатни двубоя под ръководството на Томаш за състава от "Трейс Арена". В тях той реализира 2 гола. Берое търси нови попълнения в средата на терена и в отбрана, а Ангелов може да играе с еднакъв успех и на двете позиции. От Левски ще се опитат да разтрогнат договора на Ангелов, който през лятото дойде от Верея и подписа за 3 години. Халфът бе доведен на „Герена" от Николай Митов, който сега е начело на Септември.

„Стандарт”: Предложиха Мъри на руски грандове

Българският треньор Станимир Стоилов е предложен на трите руски гранда ЦСКА Москва, "Зенит" и "Спартак" Москва. Това разкри, човекът който е сторил това - родният мениджър Мирчо Димитров. Не е тайна, че той е човекът, който прави повечето трансфери на българи към бившите руски републики. Димитров се ползва с доста силни позиции на руския пазар. Импресариото смята, че българският треньор има нужните качества и съвсем спокойно може да води отбор от подобен ранг, а след 10 години ще е от големите специалисти в света.

„Тема спорт”: Делио Роси пак пробва нова схема

Треньорът на Левски Делио Роси възнамерява да изпробва нова схема на игра по време на зимната пауза. Сините вече привлякоха централния защитник Аймен Белаид, въпреки че отборът имаше дълбочина на този пост - на него италианецът разполага още с Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон, които са несменяеми титуляри, както и с Димитър Пиргов. С наличието на толкова играчи на тази позиция Роси ще опита да наложи 3-5-2 в контролите. Още повече че десният бек Милош Цветкович е доста по-силен в атака, отколкото в дефанзивен план. И именно след негови пробиви идваха най-често опасностите пред противниковата врата. Точно преди година Елин Топузаков също искаше да въведе такава тактическа постройка. Той обаче я ползва само в гостуването на Пирин. След загубата с 0:1 в Благоевград на старта на пролетния дял на миналия сезон тогавашният треньор се отказа от тази схема. През есента Делио Роси най-често залагаше на традиционното 4-2-3-1. В един момент обаче той реши да пробва нещо различно. В една контрола и в два официални мача той подреди отбора в 4-4-2, като полузащитниците бяха разположени във формата на ромб. С тази тактика обаче Левски тотално се изложи срещу последния в класирането Витоша Бистрица - стигна само до 0:0. Както е известно, сините ще се подготвят в Малта. Те ще направят първата си тренировка след Нова година на 6 януари, а три дни по-късно започва и лагерът им в чужбина. До момента обаче клубът няма потвърдени контроли. Затова и още не е ясно колко точно спаринга ще имат те. Желанието на Роси е проверките да бъдат поне 5.

„Тема спорт”: Локо Пд взима бивш вратар на Ботев

Локомотив Пловдив може да привлече бивш вратар на Ботев Пд. Това е 23-годиш-ният Росен Андонов, който за последно пази в Оборище Панагюрище. Той се очаква да се появи за първата тренировка на 8 януари и да изкара кратък пробен период. Това обаче ще е по-скоро формалност и Андонов ще подпише със смърфовете. Той е юноша на канарчетата, но така и не успява да дебютира и да се наложи при тях. Преотстъпван е през годините в Раковски, Верея и Несебър. Андонов бе привлечен в състава на панагюрци през лятото от бившия треньор Георги Чиликов и успя да се утвърди като титуляр под рамката. Записа 11 мача във Втора лига. Въпреки че изигра силни срещи за тима от "Орчо войвода", двете страни все пак се разделиха. Поне един футболист от пристигналите 17 на проби в Локомотив Пловдив е бил одобрен от треньора Бруно Акрапович. Става въпрос за бившия юношески национал Илия Джамов, който е син на бившия шеф на родната федерация по борба Димитър Джамов. За последно халфът също бе в Оборище. Босненецът е настоял на първата тренировка след Нова година да се явят и двама от юношите - синът на раппевеца Ванко 1 - Петър Главчев, и Димитър Законов.

„Тема спорт”: Киров чака таран за старта на подготовката

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров се надява, че тимът ще се подсили с централен нападател за старта на зимната подготовка. Клубът продаде в ОАЕ основния си голмайстор Фернандо Виана и в момента реално Белия няма таран. Този пост и привличането на централен защитник са приоритети в зимната селекция. Киров е бил леко притеснен, че нещата се бавят. В момента Ботев все още няма ново попълнение. Надеждите са, че за старта на подготовката на 5 януари това ще се промени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки