Министър Кралев връчи спортния „Икар“ за отбор на годината на националния отбор по волейбол жени до 23 години

„Надявам се тези прекрасни момичета да бъдат звездите и победителките на Европейското първенство през 2021 г.", каза той

Министър Кралев връчи спортния „Икар“ за отбор на годината на националния отбор по волейбол жени до 23 години
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи спортния „Икар“ на Фондация „Български спорт“ за отбор на годината на националките ни по волейбол, които през 2017 г. спечелиха бронзов медал на Световното първенство за жени до 23 години. Министърът пък бе удостоен от генералния секретар на Българския олимпийски комитет с медала на БОК „Спортът за един мирен свят“. 

„Искам да благодаря на Българския олимпийски комитет и на Фондация „Български спорт“ за отличното сътрудничество през последните 3 години. Днес бяха наградени много хора, но има много други, които също имаха сериозни постижения през тази година. Те не попаднаха сред отличените, тъй като не може да се раздават безкрайно много награди, но успехите ни през тази година бяха не малко. За мен най-радващото е, че днес обърнахме сериозно внимание и оценихме подобаващо работата на младите ни спортисти. Имаме много сериозна, мощна вълна от млади спортисти – младежи и девойки, които достойно защитават цветовете на България на международните спортни форуми и аз се надявам съвсем скоро те да затвърдят престижа и авторитета си и при най-големите“, заяви министър Кралев. 

Той изказа специални благодарности на треньорката на националния отбор по волейбол жени до 23 години Антонина Зетова и нейните възпитанички за големия пробив, който направиха на Световното първенство. 

„Надявам тези прекрасни момичета да бъдат звездите и победителките на  Европейското първенство през 2021, на което ще бъдем една от страните домакини заради тях и прекрасното им представяне. Има много млади спортисти, на които стискаме палци да продължат да се развиват по същия начин. Пожелавам на всички състезатели да нямат контузии и да бъдат здрави, защото това е най-важното. Останалото те си го имат – имат талант, имат добри треньори и ако са здрави, ще успеят. Уверен съм и вярвам в тях. Бъдете живи и здрави и Бог да Ви пази“, завърши министърът. 
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки