Григор: Голяма част от успехите дължа на Дани

Димитров не успя да бие постижението си от 2014-а в анкетата

Григор: Голяма част от успехите дължа на Дани

 Григор Димитров призна, че дължи голяма част от успехите си през изминалата година на Дани Валверду. Хасковлията стана Спортист №1 на България за втори път в кариерата си, след като получи 1428 точки от гласувалите 145 спортни журналисти 6 страната. Той изпревари с 342 пункта поставения на второ място Радослав Янков (1086). Третата ракета на планетата не успя да присъства лично на церемонията на "Нове Холдинг" за 60-ото издание на анкетата, тъй като се подготвя в Маями за новия сезон. Българинът ще остане в САЩ до края на седмицата, след което ще пътува за Австралия, където на 1 януари започва защитата на титлата си в Бризбейн.

"Дани Валверду е едно от най-ценните попълнения в екипа ми, особено предвид факта, че се присъедини към него преди година. Смятам, че имаме страхотно разбиране към играта. Той спокойно може да се каже, че е най-големият работо-холик сред треньорите. Разбира играта във всички аспекти. Категоричен съм, че голяма част от успехите, които постигнах през годината, дължа на Дани. Естествено и другата част от екипа ми има своите заслуги. Ще ви дам пример - вземете дори  запазването  на корт за тренировки. Та аз вече имам ангажирани кортове за подготовката ми в Австралия. Това е много яко", коментира отношенията си с Валверду Григор, който очаква солидно завръщане на корта от страна на Анди Мъри. Британецът също се готвеше преди време при Венецуелския специалист.

Междувременно справка със статистиката показва, че макар да е най-убедителният шампион в анкетата на Спортист на годината, печелейки 1428 точки от 1450 възможни, Григор не успя да подобри собственото си постижение по отношение на разликата с подгласника си Радо Янков. 342-те точки аванс са по-малко спрямо 2014 година, когато Димитров отново бе посочен за №1. Тогава той изпревари с 479 щангиста Иван Марков. Хасковлията получи съответно 1190 срещу 711 за бургазлията.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки