Сензациите в пресата: Дунав (Русе) чака сенегалец и бразилец

Христо Янев вариант за треньор на Черно море

Сензациите в пресата: Дунав (Русе) чака сенегалец и бразилец
Най-интересните теми от българския печат днес, 22 декември:
 
„Тема спорт”: ЦСКА преотстъпва Милчо Ангелов
 
ЦСКА ще преотстъпи нападателя Милчо Ангелов в клуб от Първа лига. 22-годишният юноша на Черноморец Бс изпадна в немилост на "Армията", след като бе отстранен от тренировка заради лоша дисциплина и бе пратен при юношите. Червените обаче не искат да разтрогват с Милчо, а са склонни да се разделят с него само срещу трансферна сума или под наем. Сред възможните опции за Ангелов е Дунав (Русе), който остана с един централен нападател, след като разтрогна с Мирослав Будинов. Трансфери по оста ЦСКА - Дунав вече имаше - през лятото в Русе преминаха вратарят Александър Конов и полузащитникът Красимир Станоев. Друг вариант за Милчо Ангелов е Пирин Бл, който също се оглежда за централен нападател.
Младокът от ямболското село Иречеково има 73 мача и 11 гола в елита за Черноморец, Литекс и ЦСКА. Във Втора лига пък записа 35 участия и 18 попадения за дубълите на оранжевите и армейците. През този сезон Милчо игра в само 3 срещи в елита, като е бил на терена 46 минути. Ангелов получи и 136 минути за купата срещу Несебър и Ботев Вр, но не се разписа.
 
„Меридиан мач”: Любенов и Кръстев си сменят местата
 
Двама вратари, собственост на Левски, ще си сменят местата. Става дума за Александър Любенов и Николай Кръстев. Първият беше резерва на Божидар Митрев през пролетта, а вторият пазеше на вратата на Ботев (Вр). От януари нещата ще се обърнат - Любенов отива във втородивизионния тим, а Кръстев се завръща на „Герена“.
 
„Тема спорт”: Дунав (Русе) чака сенегалец и бразилец
 
Дунав (Русе) чака сенегалец с френски паспорт и бразилец по време на зимната си подготовка, разкри спортният директор на клуба Ивайло Петков. Засега обаче имената им се пазят в тайна. Знае се само, че те са свободни агенти и ще дойдат направо за лагера в Анталия. Той ще е от 20 януари до 3 февруари. За контролите в Турция се чакат още двама чужденци.
"Изгледахме доста видеоматериали, харесахме двама чужденци. Единият е бразилец, а другият сенегалец с френски паспорт. Имена засега няма да назовавам. Ако старши треньорът Малин Орачев ги одобри, ще подпишем с тях", коментира Ивайло Петков.
 
Той подчерта, че се търсят играчи на четири позиции -централен защитник, централен нападател, дефанзивен халф и плеймейкър. Така че новите ще са минимум четирима. До момента Дунав се раздели с четирима - защитниците Тейнур Марем, Андреас Васев и Христофор Хубчев и голмайстора на тима Мирослав Будинов. Васев вече подписа с лидера във Втора лига Ботев Враца. От отбора може да си тръгнат поне още двама - Божидар Васев и Васил Шопов. Желани от Локомотив Пловдив са Бирсент Карагарен и Бранимир Костадинов. Вратарят Мартин Луков също желае да търси развитие за себе си другаде. Ивайло Петков бе категоричен, че за разпадане и дума не може да става и че ходовете, които Дунав предприема, са насочени към обновяване на тима. Драконите зимуват на предпоследно място в Първа лига само с 15 точки, дошли от 3 победи и 6 равенства.
 
„Труд”: Христо Янев е вариант за Черно море
 
Xристо Янев е обсъждан като вариант за треньор на Черно море. В момента „моряците“ води Емануел Луканов, който наследи като временен Георги Иванов-Гонзо. Резултатите обаче не се подобриха. Луканов има 8 загуби от 11 мача в Първа професионална лига.  Черно море се срина, след като стартира отлично сезона и беше лидер след първите 5 кръга.
Янев не работи през последната половин година. Миналият сезон изпадна с Нефтохимик. Треньорската му звезда изгря в ЦСКА, когато „червените“ бяха във „В“ група и спечелиха Купата на България. След това обаче младият наставник бе освободен след само 4 кръга в елита. Ръководството на Черно море ще решава треньорския въпрос след Нова година. Не е изключено да бъде намерен и друг вариант. На този етап Луканов се занимава със селекцията и подготовката. В момента отборът е на 7-мо място в класирането и на 6 точки от първата шестица, където последната позиция заема „Верея“.
Напусналият Дунав нападател Мирослав Будинов е сред вариантите да премине в Черно море. Той вече бе един сезон във варненския тим, но игра твърде малко и си тръгна в посока Спортист (Своге).
 
„Тема спорт”: Берое следи играчи от Малта, Кипър и Гърция
 
Скаути на Берое са наблюдавали футболисти за зимната селекция в чужбина. Представители на зелените са били преди няколко дни на два средиземноморски острова - в Малта и в Кипър, както и в Гърция. В плановете на треньора Александър Томаш попадат един играч от малтийското първенство, двама от кипърското и още толкова от гръцкото. Засега обаче техните имена се пазят в тайна. Според непотвърдена информация става въпрос за ляв и десен бек, централен защитник, външен халф и втори нападател.
Селекцията на заралии ще е главно от чуждестранни футболисти, свободни агенти. На този етап старши треньорът Александър Томаш няма намерения да освобождава никой от настоящия състав. Може само трима играчи да бъдат преотстъпени, като един - вратарят Цинцарски вече е договорен за наем в Ботев Гълъбово. Берое започва зимна подготовка на 8 януари (понеделник).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки