Десподов: Пейката лекува, а дербито не омръзва

„Обещавам поне един трофей на феновете - подарък за тях за 70-годишнината на ЦСКА!”

Десподов: Пейката лекува, а дербито не омръзва

Един от най-обещаващите играчи в ЦСКА Кирил Десподов даде интервю пред БЛИЦ, в което разкри интересни неща от представянето си през есента и личния си живот. С него разговаряха управителят на медията Ивайло Крачунов и главният редактор на спортния отдел Румен Илиев. 21-го-дишното крило даде интервю и за Livesport.bg. Публикуваме най-интересното от двете медийни изяви на Десподов:

Кириле, каква година изпращаш в личен план?

- Изпращам добра година. Отбелязах пет гола 6 последните пет мача и съм доволен от себе си. Началото на сезона беше трудно. Знаете, че по-рядко играех, но с времето нещата се оправиха и вече всичко е точно. Пейката лекува, терапия е това. Но накрая захапах, Манолев имаше проблеми с ахилесите и получих шансове.

Какво се промени в течение на сезона? Говори ли за тези неща с треньора Стамен Белчев?
- Да, разбира се, имах разговор с треньора. Той ми каза, че не очаква от мен чудеса, защото не съм играл отдавна, но ми гласува доверие. Каза ми да тренирам усилено, да съм спокоен и да чакам шанса си. Психически се освободих и започнах да показвам собствената си игра.

Ще те върнем малко назад във времето - какво ти говори датата 12 май 2012 година и какво е за теб Христо Стоичков?
- Това е денят, в който направих дебют в А група. Стоичков ми подаде ръка в Литекс. За мен той е много важен и специален човек. Аз бях дете, на 15 години и 6 месеца, но той ме хвърли в огъня и ми каза да играя като мъж. За което съм му благодарен.

В интервю за БЛИЦ още през лятото Стоичков прогнозира, че този сезон ЦСКА ще стане шампион. Споделяш ли мнението му?
- Съгласен съм със Стоичков. Ще се борим до края. Мисля, че ще се противопоставим успешно на Лудогорец и Левски и ще сме на първото място в края на сезона.

Феновете мечтаят за дубъл. Ще успеете ли да ги зарадвате с такъв?
- Ние също мечтаем за дубъл. Ще направим всичко възможно, за да успеем.

Разкажи ни за своето семейство.
- Цялото ми семейство е от ЦСКА. Брат ми живее с мен в София. Той редовно е на мачовете, докато родителите ми ги гледат по телевизията.

Кой кого слушаше, когато бяхте малки с брат ти Димитър? Помниш ли някоя интересна история?
- Ние сме се били много като малки, карахме се. Когато отидох в Литекс, той беше вече там. Брат ми помогна за адаптацията и за всичко, за което съм му благодарен. Без него нямаше да успея.

Беше преди време пред трансфер в Лацио, но всичко пропадна в последния момент? Каква е истината?
- Истината е, че двата клуба не се разбраха за трансферната сума. Трябваше да подпиша директно, а не да карам пробен период, но не се получи.

Жените лепят ли се по теб и имаш ли такава в момента до себе си?
- Нямам момиче до себе си. Кой казва, че ми се лепят жените? (Смее се.) В момента любовта при мен е по-назад от футбола. Жените можеш да ги имаш и като приключиш с футбола. Една жена както може да те вдигне, така и да те закопае.

Антон Недялков беше продаден на американския Далас със съдействието на Стоичков. Чухте ли се?
- Не съм говорил с него. Писах му есемес. Заслужаваше да излезе в чужбина. Много сърцат бранител, със сигурност ще ни липсва. Той играеше направо като крило (смее се). Раздаваше се на сто процента, един от най-добрите футболисти в ЦСКА. Но вярвам, че ръководството ще намери добър негов заместник.

Как ще поддържаш форма в паузата на първенството?
- На 27 декември стартираме работа по индивидуална програма от кондиционния ни треньор. Първите дни са основно бегови занимания, а от 8 януари започваме отборно подготовка.

Няма ли да ви омръзне дербито напролет? Пет мача ви предстоят срещу Левски...
- Няма начин, дербито не омръзва. Това са супермачове. Половин България те гледа в тези срещи.

Победихте Лудогорец на два пъти само в рамките на месец...
- Ние сме единственият отбор, който се противопоставя на Лудогорец. Те предишните мачове ни биеха с късмет. В последния за купата обаче ние имахме късмет, тогава те имаха повече ситуации след почивката. Играхме по-нахъсано от тях. Макар че и те бяха много мотивирани, доста ни ритаха, имаше много груби ситуации. С двата крака влизаха... Но нашето желание и колектив надделяха.

Доста добър дует оформихте с Каранга...
- Да, добре се сработихме. Аз му дадох три асистенции срещу Берое, а той се отблагодари с уникален пас срещу Лудогорец за моя гол. Даже не очаквах такова подаване.

Като че ли вече ставаш по-улегнал като човек?
- Нормално, не съм дете да правя простотии. Гледам по-тихо и смирено да говоря. Така повече ти върви. Като говориш много и обичаш да си в медиите, сякаш получаваш негативна енергия от хората и не ти върви.

Гледаш ли си головете?
- Често. Но и не само тях. Ние на електронната поща получаваме пълен запис от мачовете ни и аз обичам да сядам да ги гледам отново. Правя си сметка къде как съм можел да изиграя по-добре някоя ситуация. Гледах си и положението в 120-ата минута срещу Лудогорец...

На доста фенове скъса нервите с този пропуск...
- Аз може да съм ги скъсал, но знаете ли, че в този мач съм пробягал 14 километра? Вече нямах кръв в главата в 120-ата минута, в краката бях останал без сила. И въпреки това направих спринт от центъра до вратата. Исках да бия по земя в ъгъла, но топката отскочи и удари вратаря в рамото. Трябваше да си бутна топката на левия крак, но вече бях много изморен, така не можеш да мислиш добре.

Ти ли си пробягал най-много?
- Не, ако не се лъжа най-много е бягал Раул Лое - 14 километра и 800 метра. Иначе рекордът ми в 90-минутна среща е към 12 километра. Най-високата ми скорост срещу Лудогорец пък е била 36 километра в час. А 1700 метра са ми само пробяганите спринтове в онзи мач. За спринт се брои, когато си развил поне 28-29 километра в час.

Имате ли статистика за точни пасове?
- Треньорите ги водят и следят данните, а после ни ги показват. Виждаш къде си загубил топката, колко точни пасове си дал, къде си стоял през по-голямата част от времето, доста неща... Статистиката много помага да си направиш някои изводи.

Очаквате ли сериозни удари под кръста напролет? Пасивът ви от Лудогорец е само една точка...
- Със сигурност няма да е лесно. Важното е да бием отборите по-назад от нас. Шампион се става с "малките" мачове, а ние като че ли ги подценяваме. Вземи си ги тях, пък после може и равен да направиш с Лудогорец. Няма да е толкова страшно.

Какво е пожеланието ти към феновете на ЦСКА?
- Да са живи и здрави, да си изкарат прекрасно празниците. Обещавам им поне един трофей напролет, който ще бъде подарък за тях за 70-годишнината на ЦСКА!
БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки