Сензациите в пресата: Локо (Пд) взима халф от Италия, Рошу напуска Левски

Най-интересното от българския спортен печат

Сензациите в пресата: Локо (Пд) взима халф от Италия, Рошу напуска Левски
 Сензациите в българската спортна преса от днес, 24 декември 2017 година, неделя:


Меридиан мач: Локо Пловдив иска да върне халф от Италия


Локо (Пловдив) е опитал да направи трансферен удар през зимата, като върне под наем в Първа лига Радослав Цонев, научи „Меридиан Мач“. Халфът играе за италианския Лече, но „черно-белите“ са питали при какви условия могат да го вземат под наем. По същата схема преди време съгражданите им от Ботев взеха под наем Антонио Вутов, който направи фурор при „жълто-черните“ и имаше сериозен принос за спечелването на Купата на България, но след това предпочете да се върне в родния си Левски. Локо има нужда от нови попълнения, след като треньорът Бруно Акрапович се раздели с някои от основните футболисти на тима, сред които Дани Кики, Пауло Серджо и Дино Мартинович.
 
Много е малка обаче вероятността Ради Цонев да се върне в Първа лига през пролетта. Халфът е ключов футболист за своя Лече, който в момента е на първо място в една от групите на Серия С. Българинът има 12 мача и 2 гола през сезона до момента, като се ползва с пълното доверие на треньора Фабио Ливерани. Почти сигурно Лече ще се завърне в Серия Б през следващия сезон и Цонев трудно ще се реши да си тръгне от отбора точно сега. Известно е, че брат му — Борислав, е футболист на Берое.
 
Тема спорт: ЦСКА няма да продава основни футболисти



ЦСКА няма да се раздели с друг основен футболист през зимата след продажбата на левия бек Антон Недялков. Интерес към играчи на червените не липсва, като най-голям е към голмайстора Каранга и вътрешния халф Малинов. Армейците вероятно ще осъществят още два изходящи трансфера, но те ще са на играчи с по-периферна роля. Продажбата на Кулма в Южна Америка е пред финализиране. Освен това ЦСКА ще преотстъпи в български отбори поне двама-трима от по-младите си кадри. Милчо Ангелов (22 г.) ще бъде пратен под наем в клуб от елита, основна опция е Дунав, а алтернативна - Пирин. Стойчо Атанасов (20 г.) пък е желан от 3-ия във Втора лига Локо София.
 
На този етап Александър Георгиев (20 г.) по-скоро ще остане на "Армията". Той може да бъде запазен като алтернатива на чакания бразилец Джеферсон за левия бек. Георгиев номинално е крило, но е използван и в отбрана.
 
Меридиан мач: Рошу може да напусне Левски още през януари



Най-скъпото ново попълнение на Левски Нелуц Рошу най-вероятно ще напусне „Герена“ още през януари. Старши треньорът на „сините“ Делио Роси не харесва румънеца и той записа участие в само 4 шампионатни мача от началото на сезона. Италианецът иска на негово място да бъде взет дефанзивен халф.
 
Припомняме, че Нелуц Рошу дойде на „Герена“, след като „сините“ спечелиха трансферна битка с румънския гранд Стяуа. Преди това халфът стана шампион с Вииторул, където направи страхотен сезон. Румънските медии тогава останаха много изненадани, че Рошу е отишъл в Левски, въпреки че към него има много оферти.
 
Най-вероятно Нелуц ще се превърне в поредния футболист, за когото Левски плаща трансферна сума, а после го пуска със свободен трансфер, за което дори му плаща няколко заплати във вид на компенсация.
 
Тема спорт: Славия намери заместник на Ндонг
 
Ръководството на Славия ще привлече десния бек на Етър Сашо Александров, разбра "Тема Спорт". С него белите ще запълнят дупката в отбраната, която остава след раздялата с Юлис Ндонг. През есента габонецът, който в Локомотив Горна Оряховица се справяше добре като дефанзивен халф, бе ползван вдясно на защитата от Зла-томир Загорчим. Ндонг изигра 11 шампионатни двубоя за столичани, в които не успя да отбележи гол или да направи асистенция.
 
Сашо Александров изпрати добра есен с екипа на Етър. Той отиде при великотърновци през лятото. Стори го като свободен агент, след като Левски не пожела да го задържи и той напусна тима от Терена". Александров бе използван от треньора на болярите като десен халф-бек в схема 3-5-2. А играчът не го разочарова - бе един от най-пос-тоянните в състава и често се включваше в нападенията на отбора. 31-годишният футболист взе участие в 19 шампионатни двубоя, в които реализира 1 гол, а също така направи и 2 асистенции. Той си изкара и 8 жълти картона. За привличането му столичани няма да плащат трансферна сума.
 
Славия вече призна, че ще привлече нападателя Цветелин Чунчуков, който си тръгна от Черно море. Той ще започне зимна подготовка с белите. Възпитаниците на Зла-томир Загорчич ще проведат по-голяма част от подготовката си в турския курорт Анталия. Там те ще изиграят 5 или 6 контроли. През пролетта белите ще гонят както попадане в първата шестица на първенството, така и финал за купата - на полуфиналите те срещат Ботев Пловдив.
 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки