Бъдни вечер и Коледа с Илиана Раева и Наско Сираков

Чакам внучката да порасне, за да казва молитвата, разкри шефката на гимнастиката

Бъдни вечер и Коледа с Илиана Раева и Наско Сираков
Въпреки че са едно от най-известните спортни семейства у нас златното момиче на художествената гимнастика Илиана Раева и легендата на футбола Наско Сираков посрещат празниците като едно обикновено българско семейство.
 
Специално за Novsport.com Раева открехна малко вратата на своя дом и сподели някои техни традиции и обичаи, които ще се случат само след няколко часа в нейния дом.
 
„Като едно обикновено българско семейство, и ние спазваме традициите за Бъдни вечер и Коледа. С много вълнение и емоции приготвяме трапезата, нареждаме постните ястия и казваме молитвата. При нас винаги най-малкият казва молитвата и с нетърпение чакаме малката Илиана да порасне, за да може тя да прави това. До сега майка й Виолета вършеше тази работа, като най-малка.
 
 
Така че много ценим и пазим традициите и възпитаваме децата си в този дух. Пожелавам на всички хора да правят същото. Моят специалитет за трапезата е постния боб, но често се надпреварваме с Наско за него, защото и той го приготвя страхотно. Правим си и ошафа, който е много лесен. Събираме се най-близките хора, а на другия ден разопаковаме подаръците, които вече са под елхата”, издаде Раева.
 
Тя допълни, че художествената гимнастика изпраща една много успешна година и си пожела следващите да са още по-добри. 
„Художествената гимнастика изпраща една много успешна година. Вярвам, че това е предпоставка за едни още по-успешни години, които ни се иска да предстият до олимпийските игри в Токио.
 
Вярвам, че момичетата много добре разбират отговорността, която носят, много здраво са стъпили на земята и знаят как да празнуват, но и след това да се върнат към сериозната работа. Бъдете сигурни, че ще се работи много сериозно и дай Боже да постигаме успехи и да радваме многобройните си фенове”, заяви Илиана Раева.
 
А на въпроса дали състезателките и треньорките им са покрили очакванията й за успехи през годината, президентът на федерацията допълни:
 
„Мога съвсем смело да каже, че през 2017 г. момичетата не само покриха очакванията ми, а и много приятно ме изненадаха с повече. Ако се замисля, сигурно има за какво да са ми длъжници, но нямам право да го искам. По-скоро искам да им благодаря за изключителната отдаденост на всички към работата. Вярвам, че това е формулата”, сподели Раева.
 
 
„Надявам се през 2018 г. да стартираме с разширението на залата ни на стадион „Раковски”. Предстоят ни разговори, които се надявам да започнат след празниците. Колкото до новата година – пожелавам на всички много здраве и топлина на празниците. Нека се обърнем към доброто, да го виждаме, защото то съществува и е навсякъде около нас.
 
Нека не се вторачваме само в лошото, да имаме търпимост един към друг, защото това са предпоставки за едни по-красиви и приятни дни, по-успешни за спортистите. Пожелавам на състезателите много добри класирания на всички нива”, завърши шефката на гимнастиката.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки