Милан и Интер гонят кризата с купата

Росонерите са в свободно падане, нерадзурите неочаквано се сринаха

Милан и Интер гонят кризата с купата

Милан и Интер се изправят довечера на "Джузепе Меаца" в 1/4-финален сблъсък за Купата на Италия.

Градското дерби не можеше да дойде в по-лош момент и за двата отбора.

На фона на светлия празник Милан и Интер са в криза, която при загубилия още по-веече иде се задълбочи.

И двата съперника влизат в мача с по 2 поредни загуби в първенството. Росонерите дори не вкараха гол (0:3 срещу Верона навън, 0:2 срещу Аталанта у дома), попадението на Мауро Икарди не топли нерадзурите (1:3 срещу Удинезе у дома, 0:1 срещу Сасуоло навън).

При новия треньор Дженаро Гатузо Милан е с 4 т. от 4 мача и тимът е в свободно падане.

Интер в ключов момент сдаде лидерската позиция, а евентуален трети пореден неуспех ще гипсира играчите преди съботното домакинство на Лацио. Под риск е поставено 3-ото място в класирането, след като орлите са с 4 т. и мач по-малко.

След двете седмици на пост, в които миланските грандове имаха на разположение да спечелят 12 т., а останаха капо, за загубилия довечера краят на годината ще е кошмарен.

Много по-зле за Милан, където скъпата селекция не дава резултати и дори се чуват приказки за връщане на уволнения треньор Винченцо Монтела. Осем загуби в първите 18 кръга върнаха ужаса от сезон 1981/81 г., когато тимът изпадна от Серия А.

Иначе от двата клуба преди сезона обявиха амбиции за класиране в Топ 4, което за росонерите изглежда вече химера, а у нерадзурите се появи разяждащо съмнение.

Затова загубата довечера ще бъде огромен удар за играчи, треньори, шефове и не на последно място - тифози. Дерби дела Мадонина често пъти ни е предлагало   незабравимо шоу, а на „Меаца” сега ни очаква и сериозна драма с непредвидими последици.

Миланското дерби стартира в 21:45 часа и ще бъде излъчвано от RAI UNO, а посетителите на Novsport.com могат да го гледат на живо чрез секция "Актуално" в горния десен ъгъл на сайта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки