Сензациите в пресата: Дани Кики започва с Берое, пак спрягат бразилец за „Герена”

Холандец ще е новият защитник на Ботев Пд, „канарчетата: задържат Минев и умуват за Марин, Акрапович ще глобява играчите за килограми и още…

Сензациите в пресата: Дани Кики започва с Берое, пак спрягат бразилец за „Герена”

Сензациите в пресата днес, сряда, 27.12.2017 година:

„Тема спорт”: Дани Кики започва подготовка с Берое
Нападателят Дани Кики се очаква да започне подготовка с Берое на 8 януари (понеделник), разбра "Тема Спорт". Както е известно, той бе освободен от Локомотив Пловдив след края на есенния дял. Кики е в близки отношения с нападателя Мартин Камбуров, който също бе изгонен от "Лаута" и в момента е в Берое. Той на няколко пъти засвидетелства подкрепата си за Камбуров. Кики се е разбрал с Александър Томаш да започне тренировки със заралии и малко след това да се види дали може да подпише или не. Очаква се това да стане ясно до 17 януари, когато зелено-белите заминават на лагер в Турция. Реално в атака Александър Томаш разчиташе през есента главно на Мартин Камбуров, който в момента е без реална конкуренция. Надеждата е той да бъде задържан и за следващия сезон. Както е известно, до момента Берое все още няма нито едно ново попълнение. За тима е спряган вратарят на Верея Георги Аргилашки. Той обаче първо трябва да разтрогне с другия старозагорски отбор. Изпълнителният директор на Берое и председател на борда на директорите Илко Русев заяви, че отборът планира да се подсили с едно-две нови попълнения. "Не смятаме да освобождаваме никого. Тежка контузия получи Фърчулеску и в момента дори ни липсват футболисти. Ако има възможност, ще подсилим отбора с едно-две момчета през зимния период", каза шефът на заралии. "Опитваме се да изградим един гръбнак и в следващите трансферни прозорци с много малко на брой футболисти да пробваме да подобрим качеството на отбора", добави Русев пред Гонг.

„Тема спорт”: Защитник на Локо Пд подписва с Локо София

Защитник на Локомотив Пловдив е пред договор с Локомотив София, разбра "Тема Спорт". Това е 24-годишният централен бранител на черно-белите Асен Георгиев. Очаква се в най-скоро време футболистът да разтрогне своя договор със смърфовете.Той дойде на "Лаута" през лятото, след като бе освободен от Берое. Това бе негов втори период в Локомотив Пловдив след сезон 2013/14. Централният защитник обаче записа само б мача за черно-белите през есента в Първа лига. Първо Воин Войнов не залагаше особено на него, а след това и Бруно Акрапович. Той вече е разговарял с босненеца, който е заявил, че няма да разчита много на него и през пролетта. Георгиев може да бъде използван и като краен бранител. С неговото привличане в Локомотив София се надяват да увеличат конкуренцията и да заздравят ариергарда. Както е известно, цели трима защитници напуснаха столичните железничари - Васил Попов, Виктор Райчев и Кристиян Николов. Тимът от "Надежда" ще гони промоция през пролетта. Локо Сф зимува на трето място във Втора лига на три точки от лидерите - Ботев Враца и Царско село. Локо Пловдив пък продължава работа по зимната си селекция. Досега те привлякоха само един нов - хърватския нападател Филип Михалйевич. Очаква се една дузина чужденци да дойдат за първата тренировка на 10 януари (сряда). Малко след края на есенния дял Акрапович вече тества 12 иностранци, но почти никой не хвана окото му.

„Меридиан мач”: Холандец ще е новият защитник на Ботев Пд

Шестмесеченото търсене на централен защитник на Ботев почти приключи. „Меридиан Мач" научи неговото име и то е Кресчендо ван Беркел. 25-годишен холандец, който за последно е играл за норвежкия Сандефьорд. Трансферът може да се счита на 90% сигурен, тъй като се уточняват дребни финансови детайли. Футболист е одобрен от ръководството и треньора Николай Киров и ако всичко мине по план, Ван Беркел ще е партньорът на Пламен Димов през пролетта. Въпросният играч е висок 183 см. и играе с левия крак. Той за- почва своята кариера в Спарта Ротердам, като именно за „червено-белите" дебютира в професионалния футбол през 2012 г. За най-стария холандски клуб той записва общо 30 мача, в които бележи един гол. След това Ван Беркел преминава в Рода Керкраде, за които записва 10 двубоя. От 2015 до 2017 г. рита за Телстар - 49 срещи и 4 попадения. После преминава в норвежкия Сандефьорд през лятото и взема участие в 9 мача до момента. Дупката в сърцето на отбраната на Ботев се отвори след трансфера на Виктор Генев в израелския Ашдод. Заедно с Пламен Димов играха Радослав Терзиев, Кристиян Димитров, както и ветерана Йордан Минев, но Николай Киров желае да привлече класен играч, който да бъде константа в средата на отбраната.

„Тема спорт”: Акрапович ще глобява играчите за килограми
Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович ще продължи да държи на дисциплината и точността и през пролетта. Босненският наставник на смърфовете е раздал на всеки един от играчите план за подготовка по време на почивните дни. Акрапович е бил категоричен, че всеки един футболист, явил се за първата тренировка на 10 януари с наднормено тегло, ще бъде глобяван. Акрапович ще продължи да залага на ранните тренировки. Те далеч не са по вкуса на голяма част от играчите. Закъснелите за заниманието на 10 януари, и то без уважителна причина, също ще понесат санкция. Както е известно, Локо ще бъде на лагер в Турция от 25 януари до 10 февруари. Там ще бъдат изиграни 4 контроли и още 2 в България.

„Меридиан мач”: Пак спрягат бразилец за „Герена”

От Левски щели да направят нов опит да вземат Винисиус, смятат медиите в Гърция. Бразилецът, който е резерва в АЕК, бе спряган по едно и също време за „Герена" заедно Антон Тимерхолм. Шведът дори дойде в София, но „сините" не успяха да го впечатлят с условията си и предпочете да продължи кариерата си в Ню Йорк. На „Герена" имат нужда от качествен бек, след като бе освободен Ми-ки Орачев, а Иван Горанов постоянно е преследван от контузии. Като такъв ще бъде пробван да играе Аймен Белаид, но не е ясно дали ще му върже. Винисиус има сериозен плюс във визитката си пред Делио Роси - той играл в родината му Италия. Дори е бил собственост на Лацио, където обаче така и не успява да заиграе е и преотстъпван на други клубове. Роси също е кадър на „римските орли". С тях дори печели Купата на Италия.

„Тема спорт”: Канарчетата задържат Минев, умуват за Марин
Опитният защитник Йордан Минев почти сигурно ще получи предложение за нов договор от ръководството на Ботев Пловдив. Желанието на старши треньора Николай Киров е да продължи да разчита на него. Контрактът на Минев е до лятото. 37-годишният ляв бек заяви наскоро, че може да играе поне до 40 години. В някои от мачовете бившият защитник на Лудогорец, ЦСКА и др. бе използван и като централен бранител. Очаква се той да преподпише на малко по-късен етап. Шефовете обаче все още не са решили какво ще е бъдещето на друг с изтичащ договор през юни 2018-а - Лазар Марин. Левият бек бе използван като резерва на Минев. Той се завърна в Ботев в началото на 2017-а, но така и не успя да се пребори за титулярно място. Сред обсъжданите варианти е била дори раздяла с Марин сега и привличането на нов ляв бек - Христофор Хубчев. Засега обаче това е малко вероятно да се случи. Киров ще даде последен шанс на Лазар Марин през пролетта, за да покаже, че има място с тима и да си заслужи нов контракт.
Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки