Мария Гроздева: Изключителен оптимист съм за спорта у нас

„Ако каже някой, че спортът не върви - не е вярно”, заяви председателят на Българския стрелкови съюз

Мария Гроздева: Изключителен оптимист съм за спорта у нас

Председателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева е уверена, че спортът в страната ни се развива по правилния път и триумфите няма да закъснеят.

Двукратната олимпийската шампионка коментира случилото се през 2017 г. в стрелбата и успехите в българския спорт.

Родната стрелба изпраща поредна успешна година.

Гроздева спечели бронзов медал на Европейското първенство, европейската вицешампионка от 2016 г.

Антоанета Бонева заедно със Самуил Донков станаха четвърти на Европейското първенство в новата олимпийска дисциплина – смесени отбори.

18-годишната Мирослава Минчева стана световна вицешампионка и европейска шампионка за девойки на 25 м на малокалибрен пистолет. Кирил Киров донесе първата квота на български състезател за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес догодина.

Стрелците могат да се похвалят с още много отличия от силни международни турнири през годината.

"И в личен, и в професионален план изпращам много добра и успешна година. Надявам се следващата да бъде още по-резултатна и сполучлива и да посрещнем Новата година радостни и с много оптимизъм. Имахме много успехи през тази година. Ето, Мирослава Минчева получи специална награда на УС "Български спорт" заради страхотните успехи, които постигна. Следващата година ни е много важна, защото имаме Световно първенство септември месец. Дано се увенчаем с медали и квоти за Олимпийските игри в Токио 2020", каза тя в интервю за БГНЕС.

"Ако каже някой, че спортът не върви, не е вярно. Спортът си върви - имаме успехи, медали, много хора остават извън десетката, въпреки постиженията си. Мисля, че не трябва да се оплакваме и да казваме, че спортът загива в България, ами напротив. Виждаме колко млади идват зад нас. Едно младо поколение, което изведнъж излезе на сцената с хубави резултати и успехи. Изключително оптимистично настроена съм за спорта в България. Бих посъветвала младото поколение да не си губят времето. Щом са яхнали вълната, да я използват докрай. Да работят усърдно, за да може един ден да не съжаляват за нещо, когато се обърнат назад и да не си кажат "Ех, можех и това да направя, Защо пропуснах този момент?". Младите трябва да дават всичко от себе си, да не се отказват, да работят сериозно и да използват всяка ценна минута."

"Най-важното качество за мен е да си талантлив, защото има много работливи хора, на които винаги малко не им достига, за да вземат отличие. На второ място е това да се трудиш, да се трудиш и пак да се трудиш. Федерацията има голяма подкрепа от министерството на младежта и спорта. Най-накрая имаме електронните мишени, които са от изключително значение за подготовката ни и за развитието на нашия спорт. Благодарни сме на министър Кралев, защото наистина от много време се борихме за това нещо, което ни куцаше. Сега мога да се похваля, че имаме всичко необходимо и на ниво, а сега остава да имаме и резултати. Искам да пожелая на всички родни спортисти на първо място здраве. На второ им желая да нямат контузии, защото това е изключително важно. На трето им пожелавам, дай боже, много успехи, та даже и по-големи от тази година".

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки