Конте се примири: Tитлата е в ръцете на Сити

„За половин сезон те имат само победи и едно реми - това е фантастично", посочи треньорът на шампиона Челси

Конте се примири: Tитлата е в ръцете на Сити

Мениджърът на шампиона Челси Антонио Конте призна, че борбата за титлата в английската футболна Висшата лига вече е решена.

Лондончани са трети във временното класиране след 20-ия кръг, но изостават на 13 точки от лидера Манчестър Сити, който има и мач по-малко.

Сити пък има преднина от 12 пред втория в таблицата Манчестър Юнайтед.

„Не мога да говоря за борбата за титлата, защото там всичко е в ръцете на Манчестър Сити, който през този сезон демонстрира нещо изключително. През първата половина от сезона те само веднъж завършиха наравно и спечелиха всички останали срещи - това е фантастично", посочи италианецът.

"Мисля, че в този шампионат всеки отбор има мотивацията да се бори до последно за своите цели. Нашите в момента са свързани със запазването на позицията ни в четворката и класиране в Шампионската лига, за което амбиции имат шест отбора. По различни причини не започнахме добре сезона, но не престанахме да работим и да се стремим да подобряваме резултатите си. Участваме в много турнири и се стараем да даваме максимума във всеки мач", коментира италианският спец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки