ГРАНДИОЗНО! Манчестър Сити потрепери, но спечели за 18-и пореден път (ВИДЕО)

Куп пропуски белязаха поредния успех на "гражданите"

ГРАНДИОЗНО! Манчестър Сити потрепери, но спечели за 18-и пореден път (ВИДЕО)

 Манчестър Сити победи Нюкасъл с 1:0 на "Сейнт Джеймсис Парк" в мач от 20-ия кръг на Висшата лга.

 
Това беше 18-а поредна победа за тима на Пеп Гуардиола, който отново доминираше във всичките 90 минути, но така и не успя да стигне до втори гол, който да го успокои.
 
"Гражданите" удариха цели три греди, към които прибавиха още множество пропуски и имаше моменти, в които можеше да съжаляват, тъй като и "свраките" бяха близо до попадение.
 
Първата добра ситуация се откри пред "Сити" в шестата минута. Фернандиньо центрира за Серхио Агуеро и аржентинецът нацели гредата от малък ъгъл. 
 
В 11-та минута Кевин Де Бройне пробва красив удар от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата.
 
В 17-та Роб Елиът направи страхотно спасяване. Той извади силен удар с глава на Агуеро отблизо след центриране на Де Бройне от фаул.
 
След половин чаас игра Агуеро пак нацели гредата след страхотен шут отдалеч. В следващата атака обаче голът падна. Той бе въпрос на време, а автор стана Рахийм Стърлинг. Англичанинът реализира след нова гениална асистенция на Де Бройне.
 
В 34-та минута Нюкасъл бе на сантиметри от изравняване. Роландо Ааранъс копна технично топката и тя влиташе във вратата, но Николас Отаменди се намеси героично с глава и изчисти от голлинията. 
 
Малко преди края на полувремето удар на Стърлинг бе спасен с крак от Елиът. 
 
В 66-та минута Сити удари трета греда. Де Бройне стреля отдалеч и нацели страничния стълб и при добавката Агуеро прати топката във вратата, но бе в засада и попадението не бе зачетено.
 
В последствие Дуайт Гейл падна в наказателното поле на Сити и поиска дузпа, но реферът правилно счете, че това е симулация и му показа жълт картон.
 
В 89-та минута Гейл стреля с глава от точката за дузпата и топката мина на сантиметри от лявата греда на Едерсон.
 
С успехът си тимът на Гуардиола събра 58 точки и дръпна с 15 на основния преследвач Манчестър Юнайтед. Нюкасъл остава на 15-а позиция с актив от 18 точки.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки