Сензациите в пресата: Италианци с оферта за защитник на Локо Пд

Кулма пак може да стане съотборник с Рафа Перес

Сензациите в пресата: Италианци с оферта за защитник на Локо Пд
Най-интересните теми от българския печат днес, 28 декември:
 
„24 часа”: Лудогорец отлага прегледи, ще ги прави в Турция
 
Медицинските прегледи на футболистите от Лудогорец се отлагат с няколко дни и ще се проведат в началото на лагера на шесткратните шампиони в Турция, който стартира от 8 януари. Треньорът Димитър Димитров реши да събере отбора в началото на новата година направо в София, а не както беше планирано в Разград. Петимата българи - капитанът Светослав Дяков, Георги Терзиев, Александър Василев, Светослав Ковачев и Даниел Наумов, украинският централен защитник Игор Пластун и полският халф Яцек Горалски ще се съберат в хотела на летището край столицата на 6 януари и ще бъдат тествани в „Царско село“. Всички останали южноамериканци в Лудогорец, както и румънците Козмин Моци и Клаудиу Кешеру ще преминат прегледи на 10 и 11 януари в турския курорт Белек.
Междувременно стана ясно, че турският тим Самсун проявява интерес към Кешеру. Той е недоволен от това, че е резерва, твърдят медиите в южната ни съседка.
 
„Меридиан мач”: Италианци с оферта за защитник на Локо Пд
 
Италиански клуб е заинтересован от възможността да привлече младият защитник на Локо (Пд) Ивайло Марков, научи „Меридиан Мач“. Талантът дори е пътувал до Апенините за няколко тренировки преди Коледа и е впечатлил още повече треньорите, които са проявили интерес към него. Те са му направили конкретна оферта, но условията по нея не са били достатъчно впечатляващи. На този етап Иво предпочита да продължи да се бори за утвърждаване в първия отбор на „Лаута“, отколкото да се изявява в долните дивизии на Ботуша. Клубът, който е проявил интерес към Марков е от Бергамо, но е в твърде ниска дивизия, което като ниво не устройва футболиста. Той ще започне подготовка с Локо (Пд) на 10 януари и се очаква да попадне и в групата за лагера в Турция.
Защитникът подписа тригодишен договор с „черно-белите“ през лятото на 2016 година, а Воин Войнов го върна в тима след наем в Царско село. Марков е юноша на Славия, а е играл и за Сливнишки герой. 20-годишният играч записа участие общо в 9 мача на Локо (Пд) в Първа лига като бе титуляр при нулевото равенство в дербито с Левски, когато в средата на второто полувреме бе изгонен за втори жълт картон.
 
„Тема спорт”: Кулма пак може да стане съотборник с Рафа Перес
 
Колумбийското крило на ЦСКА Густаво Кулма може пак да стане съотборник с Рафа Перес. Кулма е желан от Атлетико Хуниор Баранкиля. Очаква се той да бъде трансфериран през януари, като фаворит за подписа му е именно този клуб. През месец май тази година централният защитник Перес премина от червените в Баранкиля. Така двамата колумбийци може да заиграят рамо до рамо в трети тим след Литекс и ЦСКА, където също бяха съотборници.
През есента Кулма доста често оставаше резерва, като не се представи особено убедително - 15 мача и 2 гола в Първа лига. През миналата кампания той бе далеч по-полезен, изигра 30 двубоя и отбеляза 7 попадения, като се разписа по веднъж срещу Лудогорец и Левски. Интерес към него има и от тим от елита на Мексико, както и от още един колумбийски клуб, който е сред водещите в първенството. Интересното е, че през септември Густаво преподписа с армейците. Желанието на самия футболист е да смени обстановката. Червените вече са намерили вариант за нов играч за позицията на лявото крило. Припомняме, че ЦСКА се разделя и с Кевин Меркадо, след като опцията правата му да бъдат закупени отпадна.
 
Меридиан мач”: Още един от Верея в плановете на Берое
 
Освен вратарят Георги Аргилашки още един футболист на Beрея е част от трансферните планове на Берое. Става въпрос за халфа Венцислав Бенгюзов. 26-годишният играч, който е възпитаник на Академия Литекс, изигра силни мачове за тима на Илиан Илиев през есента и бе с ключова роля за добрите резултати. Треньорът на Берое Александър Томаш отлично познава качествата му, защото именно той го привлече на „Трейс Арена“ преди година. До сега „зелено-белите“ не са обявили нито едно ново попълнение и това по традиция ще стане вероятно за началото на зимната подготовка, която стартира на 8 януари. Освен за Георги Аргилашки под Аязмото се коментира, че към състава ще се присъедини и разтрогналия с Локо (Пд) Дани Кики. Той е един от най-близките приятели на Мартин Камбуров и именно великият голмайстор гарантира, че нападателят може да помогне на тима в битката за участие в Лига Европа.
 
 
„Тема спорт”: Монтана се подсилва с футболисти от Първа лига
 
Монтана може да се подсили с двама футболисти от Първа лига, разбра "Тема Спорт". Единият носи екипа на Пирин (Благоевград) през есента. Засега от стадион "Огоста" не бързат с обявяването на имената им. Както е известно, тимът изостана от лидерите Ботев (Враца) и Царско село, но не се е отказал да гони третото място и участие на бараж за промоция в елита. Приоритет ще продължи да бъде подобряването на базата. Тази есен Монтана се завърна на своя стадион, след като през миналата кампания приемаше съперниците си в Ловеч, а тази есен домакинстваше и в Чипровци. Днес ще стане ясна програмата с контролите и това кои играчи ще бъдат освободени. Монтана зимува четвърти, на пет точки от третия Локомотив (София) и на 8 от лидерите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки