Защо всички ненавиждат Серхио Рамос?

Враждата и арогантността са част от характера на футболиста

Защо всички ненавиждат Серхио Рамос?
Серхио Рамос е рекордьор по получени червени картони в историята на Примера дивизион.
 
Защитникът на Реал (Мадрид) не е довършвал цели 19 мача, пише "Спорт Експрес". Страховито. Да се каже за него, че се бои от грубата и агресивна игра, ще е просто смешно. 
 
Новото доказателство беше в последното Ел класико, когато удари брутално в лицето нападателя на Барселона Луис Суарес. За Рамос уважението към съперника е непознато, странно понятие. Затова и капитанът на Реал е така ненавиждан от феновете на другите испански отбори. А и не само на испанските.
 
Да си капитан означава да си футболист с особен статут, най-важен и мъдър играч. Тази характеристика не важи за Рамос, тъй като той никога не се притеснява да сипе бензин в огъня. Враждата и арогантността му са част от характера му. Примерите са много.
 
Да вземем последния мач срещу Барселона. След като удари Суарес и получи жълт картон, продължи да се разправя диво след края на двубоя. И си позволи съвършено неуместен коментар: "След този фаул може би трябва да ме пратят в затвора до Пучдемон?!" Да уточним, че Карлес Пучдемон е водач на сепаратистите, които работят за отделянето на Каталуния от Испания. В момента той се укрива в Белгия, тъй като е обект на преследване от испанските власти. Явно Рамос си даде сметка какво каза - просто настъпи каталунците по мазола.
 
Изцепките му от този род нямат край. Да припомним ли какво направи през ноември 2010 година, когато Реал загуби от Барса с 0:5?  Тогава двата тима се вкопчиха в меле, капитанът на Барселона Карлес Пуйол тръгна като миротворец до тъча, но Рамос се нахвърли върху него и Шави Ернандес с ругатни, ритници и юмруци. Поведението му бе позорно. 
 
Задявките му с Жерар Пике пък нямат край. Пике е открит привърженик на процеса по отделяне на Каталуния, но Рамос го апострофира всеки път. Нищо че после казва как двамата няма какво да делят като партньори в защитата на испанския национален отбор. И дори се прегръщат. Двойната му игра не е от вчера.
 
Серхио е и цар на симулациите. Историята сочи не един или два случая, когато се опитва да подведе съдиите. При това го прави по най-грозен начин.
 
Рамос пристигна от Севиля в Реал преди 12 години. Но на "Рамон Санчес Писхуан" го мразят и досега. Защо ли? Защото като играч на Реал изпълни дузпа срещу севилци в стил "Паненка". Това изпълнение бе прието като голямо унижение.
 
А какво прави след сблъсъци? Винаги излиза "прав". И обикновено ползва плюнка срещу съперниците, кокто го направи в лицето на Хуго Яспас. В мача срещу Юве футболистът на торинци Куадрадо получава втори жълт картон след сблъсък с капитана на Реал, който се превива на терена. Абсолютна симулация, никакъв фаул.
 
Затова феновете на Старата госпожа чакат с нетърпение всяка следваща среща със Серхио Рамос, най-мразения футболист не само в Испания.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки