10 причини Висшата лига на Англия да номер 1 в света

Звезди, треньори, шоу...

10 причини Висшата лига на Англия да номер 1 в света

Защо Висшата лига на Англия може да се счита за номер 1 в света?

 

Ето ви поне 10 причини:

 

Звезди

 

Преди година бившият мениджър на Уест Хям Славен Билич сравни Лигата с Националната баскетболна асоциация. И каза: "Тук всеки може да победи всекиго!"

 

Посочи и ролята на палитрата от звезди, аналози на майсторите от НБА - Кейн, Погба, Азар, Де Бройне, Ибрахимович, Йозил, Коутиньо, Стърлинг, Канте...вече и Салах! И още, и още...Дори при аутсайдера Суонзи играе футболист със статута на звезда като Ренато Санчес.

 

Треньорите

 

Мениджъри с велика биография! Те са част от величието на Висшата лига - Арсен Венгер, Антонио Конте, Хосеп Гуардиола, Рафаел Бенитес, Жозе Моуриньо, Юрген Клоп.

 

Шоуто

 

През този сезон Манчестър Сити лети като космически отбор, но мачовете като цяло са такъв празник на духа, че могат да вървят и по кинотеатрите. Сюжетите с холивудски привкус са в двубоите на Сити, Ливърпул, Арсенал, Челси, Манчестър Юнайтед, роля в шоуто имат и по-скромни отбори като Борнемут. А какво да кажем за сензацията Бърнли? Екшънът в някои мачове приключва често с голове в последните секунди на добавенето време. Зрителите остават без дъх.

 

Успехи в Европа

 

Цели 5 английски отбора имат във витрината си титли от Шампионската лига /преди Купата на европейските шампиони/. Нито една друга държава не може да се похвали с таково постижение. През този сезон 5 клуба от Висшата лига на Англия са на 1/8-финал в Шампионската титла. Никой друг и никъде не го е правил.

 

Тв манията

 

Мина времето, когато мачовете се показваха на черно-бели телевизори. Често - само с една камерка! Сега камерите са десетки, повторенията вървят от невъзможни ракурси, интервюта след интервюта с края на мачовете! Наскоро "Скай Спортс" и "ВТ Спорт" взеха правата върху двубоите през следващите 3 сезона за рекордните ...5, 136 милирда лири!

 

Стадионите

 

Стадионите в Англия са красота със средно 45 000 скамейки. Няма друго първенство в света, което може да се мери по този показател. А и клубовете правят много, за да разширят капацитета на стадионите си, защото знаят много добре - повечете места са много повече пари.

 

Зрителите

 

През миналия сезон 380 мача от Висшата лига бяха посетени от близо 14 милиона зрители. По този параграф Лигата отстъпва само на двубоите по американски футбол в САЩ. Средно стадионите в Англия покриват с фенове 93 процента от капацитета си.

 

Трансфери

 

Тази тема винаги буди невероятен интерес. За това се говори от сутрин до вечер. А Англия е най-големият пазар в света. Веруюто в случая е да се ангажират колкото се може повече звезди.

 

Футбол по всяко време

 

В много държави никой няма да помисли за футбол през празнични дни като по Коледа, но Англия и различна. В студ и мраз, в зной и пек мачовете от Висшата лига са на дневен ред.

 

Най-великата лига!

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки