Сензациите в пресата: ЦСКА взима без пари крило за 600 бона

Берое чака ляв халф от Португалия

Сензациите в пресата: ЦСКА взима без пари крило за 600 бона
Най-интересното от българския печат днес, 29 декември:
 
„Тема спорт”: Берое чака халф от Португалия
 
Берое преговаря с ляв халф от Португалия. Заралии искат още един играч от Иберийския полуостров, но той най-вероятно ще дойде през лятото. В плановете за зимната селекция на зелено-белите са и двама играчи от Кипър. Единият е от Арис Аимасол, а другият от Анортозис. Според запознати само един от тях ще се озове под Аязмото. Засега за сигурен може да се брои само стражът на Верея Георги Аргилашки. Берое ще преотстъпи двамата си млади вратари Михаил Михайлов и Богомил Цинцарски. Първият може да заеме мястото на Аргилашки във Верея, а вторият вече е спазарен за Ботев Гълъбово.
За първата тренировка на 8 януари се чака нападателят на Локо Пловдив Дани Кики. Той обаче засега се дърпа за пробен период, какъвто иска старши треньорът Александър Томаш, преди да го привлече.
 
„Меридиан мач”: ЦСКА взима без пари крило за 600 бона
 
ЦСКА може да привлече без пари габонското крило Хасан Камара. Той е собственост на лидера във френската Лига 2 Реймс, но е бил титуляр само в два мача от началото на сезона и почти сигурно контрактът му ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Това означава, че 23-годишният футболист може да акостира на „Българска армия“ като свободен агент, макар и да е оценяван от Transfermarkt.de на 300 000 евро  (600 000 лева).
Ключът към прив личането на Камара в ЦСКА обаче държи Густаво Кулма. Той е желан от шефовете и от треньора Стамен Белчев, като за целта дори подписа нов договор с „червените“. Играчът обаче иска да се прибере в родната си Колумбия и не му се играе повече в България. Интерес към него има от няколко местни клуба и нищо чудно той да бъде пуснат обратно в Южна Америка, а да бъде заменен от Хасан Камара. Последният притежава френски паспорт, а още по-ценното е, че може да играе на две позиции - като ляво крило и вътрешен халф.
До момента ЦСКА е изключително активен на трансферния прозорец. „Червените'' вече взеха холандеца Роланд Алберг и колумбиеца Хеан Бланко. Чака се бразилецьт Джеферсон, който ще замени продадения в Далас Антон Недялков.
 
„Тема спорт”: Ейолфсон пропуска част от подготовката на Левски
 
Исландският централен бранител Холмар Ейолфсон ще пропусне част от зимната подготовка. Причината за това не е някаква контузия, а фактът, че бранителят е получил повиквателна за националния отбор на Исландия. Той ще бъде част от селекцията на “Викингите” за контролата с Индонезия на 14 януари. Тази дата не е част от официалните в календара на ФИФА, но селекционерът Хеймир Халгримсон иска да види по-голяма част от играчите, на които евентуално да разчита за световното първенство в Русия. Холмар е част от разширения състав на Исландия и с добрите си игри с екипа на Левски той е хванал окото на наставника.
Както е известно, футболистите на Левски се събират на първа тренировка за 2018 година на 6 януари, след което ще преминат медицински прегледи. На 9-ти “сините” заминават на подготвителен лагер в Малта. Именно, когато тимът е в островната държава, Холмар трябва да предприеме дългото пътуване до Индонезия. От ръководството на Левски няма да правят проблем на бранителя, тъй като евентуалното му участие на световните финали ще донесе допълнителен престиж на “сините”, а ще има и немалки финансови постъпления в касите на “Герена”. Ако Ейолфсон попадне в състава за Русия, Левски ще получи не по-малко от 300 хил. евро.
 
„Тема спорт”: Александър Димитров вариант за Верея
 
Старши треньорът на Локо ГО Александър Димитров е сред основните варианти за нов старши треньор на Верея. Вчера заралии бяха напуснати от своя наставник Илиан Илиев, който пое Черно море. От клуба обявиха, че нов наставник ще има до 10 януари, когато Верея се събира за първа тренировка. Заедно с Илиев си тръгват и неговите помощници - Петър Костадинов и треньорът на Вратарите Боян Пейков. Преди време наставникът на Локо ГО води другия старозагорски тим - Берое. 
Освен Димитров варианти за поста са още Веселин Великов и Велислав Вуцов. Светослав Тодоров пък е отказал. Великов напусна Дунав Русе през есента, а наскоро е отклонил предложение на Етър. Вуцов пък за последно води Ботев Пд през декември 2014-а и оттогава е без работа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки