Буфон: За Италия бих пазил и на 80

"Много съм разочарован от провала в баража за световното"

Буфон: За Италия бих пазил и на 80

Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон най-вероятно ще сложи край на кариерата си след края на сезона. Това обяви самият тойм. Вратарят обаче уточни, че би пазил за Италия и до 80 години, ако отборът се нуждае от него. 

 

"Чувствам се като войник, когато служа на своя клуб и своята родина. Скоро приключвам, но винаги ще бъда на разположение на Юве и националния отбор. Всеки футболист на 40 знае, че е време да даде път на младите, но ако имат нужда от мен, да ми се обадят. Ще се отзова, дори да съм на 80 години", довери Джиджи пред "Шпигел". 
 
"Много съм разочарован от провала в баража за световното. Вероятно ще нося тази болка до края на живота си. Яд ме е, защото ограбихме много италиански деца, които няма да изживеят тръпката да следят с интерес световните финали. Все пак съм оптимист. Италия винаги се завръща подобаващо след футболен крах", добави той. 
 
"През 2010 година се провалихме на мондиала в ЮАР, а след това стигнахме до финала на Евро 2012. На шампионата в Бразилия през 2014-а също претърпяхме фиаско, но след две години бяхме на косъм от полуфиналите на европейското. Липсват ни играчи от високо ниво - преди имахме таланти като Пирло, Баджо, Тоти, Дел Пиеро…", каза още Буфон.
 
"Когато дойдох в Юве от Парма през 2001 година, имах чувството, че съм попаднал в друг свят. Всичко беше различно, всичко беше на високо професионално ниво. Няма как в такава обстановка да не ти се иска да се раздаваш на максимум", завърши легендарният вратар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки