Сензациите в пресата: Барселона иска Меркадо

По 10 бона в Левски за спечелване на Купата

Сензациите в пресата: Барселона иска Меркадо
„24 часа”: В Локо (Пд) останаха без заплати 
 
Треньорите в ДЮШ на пловдивския Локомотив, служители и работници в клуба останаха на сухо преди новогодишните празници. Според запознати и играчите не са взели трудовите си възнаграждения за ноември.
„Нямам право да коментирам“, лаконичен беше футболист от Локо. 
В клуба се надяваха да напълнят джобовете още преди коледните празници с парите от УЕФА, които се превеждат в БФС заради успешното участие на Лудогорец в евротурнирите през сезон 2016/2017. Собственикът на „черно-белите“ Христо Крушарски удължи престоя си в Аржентина по бизнес дела, като очакванията са да се прибере най-рано за първата тренировка на отбора на 10 януари или да пристигне направо на лагера в Анталия, който е от 25 януари до 10 февруари. Това обаче може и да не стане.
 
„Тема спорт”: По 10 бона в Левски за спечелване на Купата
 
Футболистите на Левски ще получат по 10 хиляди лева, ако успеят да завоюват Купата на България. Спечелването на трофея е най-реалната цел пред отбора, защото сините зимуват на 9 точки зад лидера Лудогорец. За да вдигнат отличието, което за последно се озова във витрината на „Герена" през 2007 година, сините ще трябва да се преборят с ЦСКА на полуфиналите. Първият сблъсък срещу червените е на 13 или 14 март, а реваншът на 10 или 11 април. Домакин на първата среща се води ЦСКА. И двете ще се състоят на националния стадион "Васил Левски". За да достигне до тази фаза, Левски отстрани три съперника. Първо надви трудно след продължения втородивизионния Ботев (Гълъбово) с 1:0, а след това се наложи със същия резултат над друг отбор от Втора лига - Монтана. На четвъртфиналите пък победи Дунав в Русе с 2:0.
Делио Роси има опит в турнирните битки. В кариерата си той има три полуфинала за Купата на Италия. Той губи с Лацио от Интер през сезон 2007/08. На следващата година обаче с римските орли елиминира Ювентус, а след това завоюва и трофея. През 2010/11 той отново се добира до финала, но вече начело на Палермо. Тогава на предпоследното стъпало той отстранява Милан. 
Повечето от играчите на сините имат клаузи в контрактите си, според които ще получат бонус при спечелване на трофей. Парите, обещани от ръководството, са допълнителни. През есента сините взеха премии за елиминирането на черногорския Сутиеска в първия квалификационен кръг на Лига Европа. След това обаче не успяха да си докарат допълнителни приходи.
 
„Тема спорт”: Станислав Костов напуска Пирин Бл
 
Голмайсторът на Пирин Благоевград от есента напуска клуба. Станислав Костов няма да започне зимна подготовка с орлетата. През есенния дял той вкара 6 гола в Първа лига в 19 мача. Нападателят вече е в напреднали преговори с два клуба от елита. Развитие се очаква в началото на януари, но вероятността Костов да остане е минимална. Заради финансовите проблеми, налегнали Пирин, вече няколко играчи си тръгнаха от клуба. Това бяха основният защитник Стилиян Николов, който премина в Септември (София), Даниел Младенов, който подписа с Етър, и вратарят Благой Макенджиев, парафирал с Черно море.
През изминалото лято Костов имаше оферта от Ботев (Пловдив), която щеше да му осигури в пъти по-добра заплата от тази в Благоевград, но нападателят отказа, за да е верен на родния си клуб. Той се завърна при орлетата през лятото на 2016 година. През миналия сезон помогна много на тима да запази мястото си в елита, като в 32 мача реализира 10 попадения. Преди това бе за близо два сезона в Берое, където премина от Ботев (Пловдив). За кратко бе и в ЦСКА, където не успя да се наложи.
Така реално старши треньорът на Пирин Милен Радуканов няма да може да разчита на трима основни играчи от есента - Макенджиев, Николов и Костов. Младенов започна сезона, но впоследствие след конфликт с наставника бе изваден от състава.
 
"Тема спорт": Барселона иска Меркадо
 
ЦСКА се раздели с лявото крило Кевин Меркадо след една година под наем на "Армията". Еквадорецът обаче е на път много бързо да си намери нов отбор. Според журналистът в родината му Габриел Пачеко Меркадо е желан от Барселона Гуаякил. Еквадорският гранд има рекордните 15 титли и е бил два пъти на финал за Копа Либертадорес, макар да го губи (1990 и 1998). Меркадо е собственост на испанския Гранада и почти сигурно ще бъде преотстъпен в Барселона.
ЦСКА все още не се е разделил с друго ляво крило - Густаво Кулма, но се очаква това да се случи през януари. Два колумбийски тима спорят за правата му - Милионариос и Атлетико Хуниор, който е фаворит да придобие правата на играча. Червените ще привлекат ляво крило, като сред набелязаните е 23-годишният Хасан Камара от убедителния лидер във френската Лига 2 Реймс.
 

 

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки