Сензациите в пресата: Барселона иска Меркадо

По 10 бона в Левски за спечелване на Купата

Сензациите в пресата: Барселона иска Меркадо
„24 часа”: В Локо (Пд) останаха без заплати 
 
Треньорите в ДЮШ на пловдивския Локомотив, служители и работници в клуба останаха на сухо преди новогодишните празници. Според запознати и играчите не са взели трудовите си възнаграждения за ноември.
„Нямам право да коментирам“, лаконичен беше футболист от Локо. 
В клуба се надяваха да напълнят джобовете още преди коледните празници с парите от УЕФА, които се превеждат в БФС заради успешното участие на Лудогорец в евротурнирите през сезон 2016/2017. Собственикът на „черно-белите“ Христо Крушарски удължи престоя си в Аржентина по бизнес дела, като очакванията са да се прибере най-рано за първата тренировка на отбора на 10 януари или да пристигне направо на лагера в Анталия, който е от 25 януари до 10 февруари. Това обаче може и да не стане.
 
„Тема спорт”: По 10 бона в Левски за спечелване на Купата
 
Футболистите на Левски ще получат по 10 хиляди лева, ако успеят да завоюват Купата на България. Спечелването на трофея е най-реалната цел пред отбора, защото сините зимуват на 9 точки зад лидера Лудогорец. За да вдигнат отличието, което за последно се озова във витрината на „Герена" през 2007 година, сините ще трябва да се преборят с ЦСКА на полуфиналите. Първият сблъсък срещу червените е на 13 или 14 март, а реваншът на 10 или 11 април. Домакин на първата среща се води ЦСКА. И двете ще се състоят на националния стадион "Васил Левски". За да достигне до тази фаза, Левски отстрани три съперника. Първо надви трудно след продължения втородивизионния Ботев (Гълъбово) с 1:0, а след това се наложи със същия резултат над друг отбор от Втора лига - Монтана. На четвъртфиналите пък победи Дунав в Русе с 2:0.
Делио Роси има опит в турнирните битки. В кариерата си той има три полуфинала за Купата на Италия. Той губи с Лацио от Интер през сезон 2007/08. На следващата година обаче с римските орли елиминира Ювентус, а след това завоюва и трофея. През 2010/11 той отново се добира до финала, но вече начело на Палермо. Тогава на предпоследното стъпало той отстранява Милан. 
Повечето от играчите на сините имат клаузи в контрактите си, според които ще получат бонус при спечелване на трофей. Парите, обещани от ръководството, са допълнителни. През есента сините взеха премии за елиминирането на черногорския Сутиеска в първия квалификационен кръг на Лига Европа. След това обаче не успяха да си докарат допълнителни приходи.
 
„Тема спорт”: Станислав Костов напуска Пирин Бл
 
Голмайсторът на Пирин Благоевград от есента напуска клуба. Станислав Костов няма да започне зимна подготовка с орлетата. През есенния дял той вкара 6 гола в Първа лига в 19 мача. Нападателят вече е в напреднали преговори с два клуба от елита. Развитие се очаква в началото на януари, но вероятността Костов да остане е минимална. Заради финансовите проблеми, налегнали Пирин, вече няколко играчи си тръгнаха от клуба. Това бяха основният защитник Стилиян Николов, който премина в Септември (София), Даниел Младенов, който подписа с Етър, и вратарят Благой Макенджиев, парафирал с Черно море.
През изминалото лято Костов имаше оферта от Ботев (Пловдив), която щеше да му осигури в пъти по-добра заплата от тази в Благоевград, но нападателят отказа, за да е верен на родния си клуб. Той се завърна при орлетата през лятото на 2016 година. През миналия сезон помогна много на тима да запази мястото си в елита, като в 32 мача реализира 10 попадения. Преди това бе за близо два сезона в Берое, където премина от Ботев (Пловдив). За кратко бе и в ЦСКА, където не успя да се наложи.
Така реално старши треньорът на Пирин Милен Радуканов няма да може да разчита на трима основни играчи от есента - Макенджиев, Николов и Костов. Младенов започна сезона, но впоследствие след конфликт с наставника бе изваден от състава.
 
"Тема спорт": Барселона иска Меркадо
 
ЦСКА се раздели с лявото крило Кевин Меркадо след една година под наем на "Армията". Еквадорецът обаче е на път много бързо да си намери нов отбор. Според журналистът в родината му Габриел Пачеко Меркадо е желан от Барселона Гуаякил. Еквадорският гранд има рекордните 15 титли и е бил два пъти на финал за Копа Либертадорес, макар да го губи (1990 и 1998). Меркадо е собственост на испанския Гранада и почти сигурно ще бъде преотстъпен в Барселона.
ЦСКА все още не се е разделил с друго ляво крило - Густаво Кулма, но се очаква това да се случи през януари. Два колумбийски тима спорят за правата му - Милионариос и Атлетико Хуниор, който е фаворит да придобие правата на играча. Червените ще привлекат ляво крило, като сред набелязаните е 23-годишният Хасан Камара от убедителния лидер във френската Лига 2 Реймс.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки