Ливърпул смачка Лестър, но би след драматичен обрат (ВИДЕО+СТАТИСТИКА)

Гостите поведоха с гол на Джейми Варди в самото начало

Ливърпул смачка Лестър, но би след драматичен обрат (ВИДЕО+СТАТИСТИКА)

 Ливърпул победи с 2:1 Лестър на "Анфийлд". Гостите поведоха с гол на Джейми Варди (3') в самото начало, но мърсисайдци се пребориха за трите точки благодарение на феноменалната форма на Мохамед Салах (52', 76'), който се разписа на два пъти след почивката и вече има 17 гола в Премиър лийг.

 
 
 
Джейми Варди даде аванс на "лисиците" след само 130 секунди игра след невероятна глупост в защитата на домакините, но след попадения на Мохамед Салах след почивката "червените" изпратиха подобаващо 2017 г.
 
 
През второто полувреме Ливърпул отново тръгна мощно напред. Фирмино и Салах не успяха да се разпишат, но в крайна сметка Лестър капитулира в 52-та минута. Тогава Садио Мане с петичка изведе Салах в наказателното поле, той финтира четирима защитници и с удар през краката на Шмайхел направи 1:1.
 
 
След този развой домакините тръгнаха мощно напред в търсене на пълния обрат. Салах и Мане се скъсаха да пропускат, а сенегалецът все пак вкара пак топката в мрежата. И пак голът му беше отменен заради засада. В 65-та минута той беше намерен с перфектен пас на Филипе Коутиньо зад защитата, но беше с малко в засада и въпреки че прониза мрежата, тълпата на "Анфийлд" нямаше поводи за радост.
 
 
Ливърпул продължи да натиска и в крайна сметка това даде резултат четвърт час преди края. Тогава Джеймс Милнър с магично изпълнение зад гърба си намери Мохамед Салах зад защитата и въпреки че египтянинът имаше човек на гърба си, успя с хубав удар да преодолее Шмайхел за 2:1. Пълният обрат беше сътворен!
 
Ливърпул остава на четвърто място с актив от 41 точки. Лестър е осми с 27 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки