Сензациите в пресата: Казахи искат аса на Славия

Роси не пуска Мапуку, Димитров отказал на Верея

Сензациите в пресата: Казахи искат аса на Славия
Най-интересните теми от българския печат днес, 31 декември:
  
„Тема спорт”: Роси не пуска Мапуку без нов нападател
 
Старши треньорът на Левски Делио Роси е стопирал всякакви изходящи трансфери, като това е със срок "до второ нареждане". Италианецът е наблегнал на това искане, след като от Турция в последните няколко дни спекулираха къде основателно, къде не, че Жуниор Мапуку е договорен за Елазъгспор. Делио Роси, който първоначално не мелеше брашно с Черната сила, в момента е категоричен, че не иска да се разделя с футболиста. Същото се отнася и за Габриел Обертан, за когото има конкретни запитвания в офисите на "Герена". Самият французин също е настоявал при първа добра възможност да бъде продаден. Роси обаче няма да разреши никакви продажби на офанзивни играчи, докато не бъдат привлечени нови атакуващи футболисти.
Не е тайна, че нито Мапуку, нито Обертан са в добри отношения с треньора на „сините”. Чернокожият нападател дори не криеше това, като в социалните мрежи публикуваше статуси, от които си личеше, че не таи добри чувства към Роси. Наставникът обаче постепенно взе да включва Мапуку в стартовия състав и той отбеляза няколко попадения през късната есен. На този етап единственото ново попълнение на сините е Аймен Белаид. Тунизийският защитник се върна на "Герена" като свободен агент и не е играл в официален мач от пролетта. Въпреки че от два месеца Делио Роси обясняваше, че ще му трябват подкрепления в нападение, такива засега няма, а и няма изгледи до началото на подготовката да бъдат финализирани преговори с нови попълнения. На хората от "Герена" не им е по вкуса селекцията да се влачи до средата на февруари, но Делио Роси бил твърде предпазлив в избора си. Италианецът явно ще принуди собственика да се бръкне сериозно поне за един нападател, след което евентуално могат да бъдат активирани преговори с потенциални купувачи на Мапуку и Обертан.
Междувременно в Левски обмислят идеята да си върнат още тази зима Деян Иванов. Централният защитник е под наем в Ботев Враца до края на сезона, но сините може би ще прекратят преотстъпването, въпреки че треньорът на втородивизионния тим Сашо Ангелов е против това.
 
„Меридиан мач”: Казахи искат аса на Славия
 
Най-добрият футболист на Славия през този сезон - халфът Иван Минчев, може да бъде продаден в казахстански клуб, научи „Меридиан Мач“. От „Овча купел“ вече преговарят за техничаря, но името на въпросния клуб се пази в тайна. Сигурно е, че той не е нито Астана, нито Кайрат. Развитие по евентуалната сделка ще има след Нова година. 26-годишният футболист впечатли със своите 5 гола и 5 асистенции в Първа лига през есента. Добрите му прояви не останаха незабелязани и от националния селекционер Петър Хубчев, който го повика за контролата със Саудитска Арабия (1:0) и дори го пусна в игра в последните минути. Не е изключено по посока Казахстан или Русия да поеме и друг от водещите фигури на Славия - Ивайло Димитров. Той преподписа с „белите“ точно с идеята да бъде продаден, за да може да донесе пари на клуба, който възроди кариерата му и дори му помогне да стигне до националния тим.
До момента шефът на Славия Венцеслав Стефанов е доста активен на трансферния пазар, като уреди цели трима нови - Александър Александров от Етър, Цветелин Чунчуков от Черно море и юношески национал, който е титуляр в състава на Ангел Стойков до 19 години. „Белите“ вече освободиха Матеуш Биси, а същата съдба се очаква да имат още Михаил Венков и Юлис Ндонг.
 
„Тема спорт”: Димитров отказал на Верея, чакал за Витоша
 
Старши треньорът на Локомотив Горна Оряховица Александър Димитров е отказал офертата на Верея да поеме тима. Той е бил поканен да поеме заралии след напускането на Илиан Илиев. Сложното финансово положение на верейци обаче се е оказало решаващо да го откаже. Отделно, според запознати, Димитров очаквал предложение от друг елитен тим - Витоша Бистрица. Новакът е твърдо на последно място със само 5 спечелени точки от пет равенства. Бистришките тигри са без победа и не е изключено, ако в началото на пролетния дял това продължи, Костадин Ангелов да бъде освободен. Тогава се очаква Александър Димитров да получи покана и да я приеме. Иначе, вариантите за нов треньор на Верея не са много, довериха от клуба. Сред опциите са Веселин Великов, Велислав Вуцов и Христо Янев. Светослав Тодоров пък е отклонил поканата. Старозагорци започват подготовка на 8 януари (понеделник), като е предвиден лагер в Турция. 
 
„Тема спорт”: Хърватски мениджър води новите в Локо Пд
 
Хърватски мениджър води новите играчи от чужбина в Локомотив Пловдив. Агентът е близък до старши треньора на черно-белите Бруно Акрапович. Той имал контакти и с Ивайло Петев, който преди време бе начело на Динамо (Загреб) и е съдействал за идването на босненския наставник на "Лаута". Преди дни Локо представи белгийското крило Абделхаким Буна. За последно е играл в хърватския НК Истра Пула. Преди него смърфовете подписаха и с хърватския нападател Филип Михайлевич. Той е юноша на Динамо (Загреб), като за последно е ритал за друг тим от столицата - Локомотива. Поне още двама, свързани с Хърватска, ще дойдат за старта на подготовката на 8 януари.
Досега Локо подписа и с един вратар - бившия страж на Ботев Пловдив Росен Андонов. Акрапович имал пълен картбланш от собственика Христо Крушарски по отношение на чужденците, като спортният директор Чавдар Цветков движел трансферите на играчите от България. Както е известно, малко след края на есенния дял Локомотив Пловдив пробва цели 17 футболисти, като 12 от тях бяха чужденци.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки