Невероятна победа за Микаела Шифрин

Американката печели за втори път тази година паралелен слалом

Невероятна победа за Микаела Шифрин

 Американката Микаела Шифрин достигна постижение на идола си от детинство Марлиз Шийлд, а в крайна сметка спечели градския паралелен слалом, който се проведе в норвежката столица Осло.


За Шифрин, която на финала надделя над швейцарката Уенди Холденер, това е 37-а победа за световната купа и така тя постига резултата на отказалата се австрийка Шийлд, известна специалистка в слалома. Шифрин спечели и двата манша във финала, като в първия имаше преднина от 0.01 секунди, а във втория от 0.17.

 
22-годишната американка е на 6-о място в тази ранглиста, която се оглавява от сънародничката й Линдзи Вон със 78 победи. Шифрин печели за втори път тази година паралелен слалом, като това е и нейна 7-а победа през сезона, макар и постигната в трудни условия- мъгла и лоша видимост по трасето.


Тя се превръща и в основен фаворит за златото в слалома в Пьончан, което спечели в Сочи преди четири години. Мелани Мелярд от Швейцария пък спечели малкия финал за 3-ото място, след като се наложи над Фрида Хансдотер от Швеция. Словачката Петра Влъхова, която е сочена също за сериозен фаворит, отпадна на четвъртфинал от Мелард. В генералното класиране начело е Шифрин с с 981 точки, пред германката Виктория Ребенсбург с 510 и словачката Влъхова с 425.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки