Андре Мюрер спечели градския слалом в Осло

За третата позиция Линус Щрасер от Германия победи Дейв Ридинг от Великобритания

Андре Мюрер спечели градския слалом в Осло

 Шведът Андре Мюрер постигна осма победа в кариерата си в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като се справи на финала на градския слалом в Осло с Марио Мат от Австрия.


За третата позиция Линус Щрасер от Германия победи Дейв Ридинг от Великобритания, който хвърли бомбата на състезанието, след като елиминира лидера в генералното класиране Марсел Хиршер.

 
На полуфинала в първия манш обаче Ридинг падна и така подари победата на Марио Мат. Фаворитът на домакините Хенрик Кристоферсен направи сериозна грешка още в първия кръг и отпадна от Щрасер.
 
 
Мюрер в първия манш спечели с 0.26 по-добър резултат, а във втория Мат не финишира. С днешната си поБеда той става вторият най-успешен швед в алпийските ски след Ингемар Стенмарк, който има 86 победи.
 
Трасето днес беше направено с дължина от 180 метра и с 19 врати, като организаторите го изградиха върху част от пистата за ски-скок Холменколен.
 
 
Хиршер (Австрия) води в генералното класиране с 574 точки, следван от Кристоферсен с 520 и от Киетил Йенсруд (Норвегия) с 480. Следващите стартове от Световната купа ще се проведат в сряда и четвъртък съответно за жените и за мъжете в Загреб в традиционната дисциплина слалом.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки