Клуб от Казахстан хареса Белчев, заместникът на Недялков пристига в неделя

ЦСКА е на финалната права в преговорите за ново ляво крило

Клуб от Казахстан хареса Белчев, заместникът на Недялков пристига в неделя

Елитен клуб от Казахстан проявява сериозен интерес към наставника на ЦСКА Стамен Белчев.

За него бил гарантирал и Станимир Стоилов, който е институция в тамошния футбол.

Казахите смятат да започнат преговори за треньора веднага след празниците.

Белчев внесе уникално спокойствие при „червените" след фаталното назначение на Еди Йорданеску, който обърка предния сезон в Борисовата градина.

От ЦСКА едва ли ще се навият да се разделят с наставника, който постигна първите победи над „Лудогорец" за първенството и след това за купата, пише „24 часа”.

Междувременно „Тема спорт” съобщава, че новият ляв бек на „червените” Джеферсон Телес ще бъде в София за старта на подготовката на отбора. 

Билетите на бразилеца вече са закупени и той е чакан в столицата на 7 януари. 23-годишният Джеферсон ще се яви на лагер-сбора на „армейците” в понеделник, осми януари. Той ще се проведе в Панчарево от 14:00 часа. 

Вероятно тогава ЦСКА ще обяви и официално привличането му, като е възможно това да се случи и ден по-рано. Джеферсон идва като свободен агент, но клубът, който държеше правата му - Интернасионал, ще получи процент от бъдеща продажба. 

На 31 декември бразилската медия Aquinoticias стана поредната в южноамериканската страна, която обяви, че левият бек е разтрогнал с досегашния си клуб, а специализираният сайт за трансфери Transfermarkt вече води Джеферсон като футболист на ЦСКА от 1 януари.

С отбора в Панчарево ще се срещне и част от ръководството на клуба. От 9 до 11 януари играчите ще преминат медицински прегледи. За старта на подготовката ще се явят и другите две сигурни зимни попълнения - плеймейкърът Роланд Алберг (27 г.), както и централният нападател Хеан Карлос Бланко (25 г.). 

Алберг тренира с ЦСКА близо месец преди Нова година, изкара и няколко лагера преди мачове на тима. Интересно е да се отбележи, че вчера холандецът получи признание за свое попадение в САЩ.

Той стана носител на приза за най-красив гол от дистанция за 2017 г. в доскорошния си отбор Филаделфия Юниън. Алберг печели с красиво копване на кълбото от близо 30 метра в двубой срещу Ню Инглънд.

За сбора на ЦСКА в Панчарево на 8 януари е очакван и Густаво Кулма. Въпреки че в момента се пече негов трансфер в родината му Колумбия (Атлетико Хуниор или Милионариос), крилото има билети за София. На 99% е сигурно, че Кулма няма да остане на "Армията" напролет, като самият играч предпочита да бъде продаден.

ЦСКА е на финалната права в преговорите за негов заместник. Възможно е клубът да обяви привличането на ляво крило преди старта на подготовката си. В краен случай това ще стане преди заминаването за лагера в Испания. 

За потенциално попълнение се спомена Хасан Камара (23 г.) от убедителния лидер в Лига 2 Реймс. Пред армейците има и още две опции за поста, които също са чужденци.

Лъчезар Танев: Георги Иванов ще се справи

Вижте какво каза мениджърът

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки