Левски работи по таен списък на Роси

Селекцията на сините ще се проточи поне до края на месеца

Левски работи по таен списък на Роси
Ръководството на Левски работи по привличането на играчи, които Делио Роси настоява да има в състава.
 
Италианският специалист държи „сините” да привлекат още поне три попълнения, пише "Тема спорт". На „Герена" до момента си осигуриха само един футболист. Това е централният защитник Аймен Белаид. Вчера тунизиецът празнува 29-годишния си рожден ден.
 
За него това ще е втори престой в Левски. Той игра за сините от началото на 2014 година до края на 2015 година. За този период изигра 63 мача за тима във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. За последно Белаид бе играч на Родъръм. Той не е участвал в официален мач от месец април насам. През декември изкара кратък пробен период на "Герена" и бе одобрен от Делио Роси.
 
Италианецът държи съставът да бъде подсилен с ляв бек, полузащитник, както и със силен централен нападател. За тези постове италианецът е набелязал единствено чуждестранни футболисти. В момента ръководството на клуба се мъчи да удовлетвори желанията му, като вземе играчите, поставени под №1 от него в списъка му.
 
Именно това е и причината селекцията на Левски да се бави. Първо тя трябваше да бъде готова до тази седмица, за да може всички нови да заминат заедно с отбора на подготвителния лагер в Малта. Това обаче няма да се случи.
 
Привличането на играчи ще продължи поне до края на януари. Не е изключено Левски да вземе футболисти от испанското и португалското първенство. Мениджърът и отговорник по спортно-техническите въпроси на „Герена" Асен Букарев наблюдава на живо мачове в страните на Иберийския полуостров.
 
Заради това, че към момента има само един входящ трансфер, на "Герена" липсват и продажби. Има сериозен интерес към нападателя Жуниор Мапуку. Конгоанският таран е искан от борещия се за промоция втородивизионен турски Елазъгспор. Мапуку е в полезрението и на дубайски клуб. От негов трансфер в касата на клуба биха постъпили поне 1 милион лева. Делио Роси обаче не е одобрил подобна продажба. 

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки