Иверсен спечели масовия старт в Оберстдорф

"Не е сезон, с който трябва да се гордея до момента", коментира победителят

Иверсен спечели масовия старт в Оберстдорф

Емил Иверсен спечели шеста победа в кариерата си от Световната купа по ски-бягане, след като завърши на първо място в масовия старт на 15 километра свободен стил в Оберстдорф (Германия).

Това беше и първи успех за норвежеца през сезона, докато на второ място финишира неговият сънародник Бьорнестад Синдре Скар с изоставане от почти половин секунда.

"Не е сезон, с който трябва да се гордея до момента. Имах надежди за спринта, но той беше отменен. Опитах да се мотивирам максимално за днешния старт и се радвам, че завърших на първо място", каза Иверсен.

Иверсен направи силно бягане в старта, който беше белязан от проблеми за повечето фаворити и отсъствието на Йоханес Клаебо. Норвежецът покри 15-те километра с време 29:49.8 минути, а Скар остана на 0.4 секунди зад него. Трети завърши италианецът Франческо Де Фабиани с допълнителни пет десети от секундата пасив.

Швейцарецът Дарио Колоня завърши на четвърто място в последния старт в Оберстдорф и вече води в Тур дьо Ски с общо време 1:42:13.1 часа. Руснакът Сергей Устюгов имаше проблеми със ските и завърши едва 28-и, като неговият пасив срещу лидера в класирането вече е 53 секунди. Александър Болшунов е трети с 1:07.6 минути зад Колоня.

В генералното класиране за световната купа води отсъстващият от тура Йоханес Клаебо със 752 точки, следван от двамата руснаци. Болшунов, който не взе точки днес с 40-то място, е втори с 513, а Устюгов е с 507.

Последните два старта от Тур дьо Ски ще бъдат проведени през уикенда във Вал Ди Фиеме, Италия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки