Барселона стигна само до 1:1 срещу Селта за купата (ВИДЕО)

"Каталунците" излязоха с няколко резерви

Барселона стигна само до 1:1 срещу Селта за купата (ВИДЕО)

Барселона стигна само до 1:1 при гостуването си на Селта в първи мач от 1/8-финалите за Купата на Краля. На "Мунисипал" каталунците поведоха първи, но сините върнаха попадението сравнително бързо, с което оформиха и крайния резултат. 

Наставникът на блаугранас Ернесто Валверде даде шанс на Йеспер Килесен, Томас Вермаелен, Алекс Пареу и Хосе Ернаис, които по-рядко намират място сред титулярите. 

Мачът в Селта започна по-активно за домакините, но с първия удар въобще в срещата Барселона откри. В 11-та минута Хосе Арнаис засече центриране на Андре Гомес отляво и с левия крак откри за каталунците.

Четвърт час по-късно Селта изравни, след като отборът направи няколко пропуска пред вратата и накрая нападателят на домакините Пионе Систо пое топката до аутлинията и с мощен шут заби топката в мрежата. 


Точно преди почивката двата отбора размениха по един опасен удар, но до промяна в резултата не се стигна. След полувремето Барса беше видимо по-активният състав, но удари на Арнаис, Гомес и Суарес минаха покрай вратата.

В 69-та минута Емре Мор стреля опасно, но Килесен улови. До края на срещата Ракитич пробва удар от над 20 метра, но не успя да намери целта, а в 87-та минута Аспас можеше да донесе успех за Селта, но изстрелът му беше спасен. Така Барса има аванс с гол на чужд терен, а реваншът е точно след седмица на "Камп Ноу". 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки