Северна Ирландия срази Полша като домакин с 3:2

Отборът на Северна Ирландия постигна престижна победа с 3:2 срещу тима на Полша в квалификационна среща за Мондиал 2010 от група 3 в зона Европа. Срещата се игра на „Уиндзор Парк Стейдиъм” и бе ръководена от Мартин Хансън.

Северна Ирландия срази Полша като домакин с 3:2

Отборът на Северна Ирландия постигна престижна победа с 3:2 срещу тима на Полша в квалификационна среща за Мондиал 2010 от група 3 в зона Европа. Срещата се игра на „Уиндзор Парк Стейдиъм” и бе ръководена от Мартин Хансън.

Домакините наложиха силен натиск още от първия съдийски сигнал и още в 10-та минута успяха да открият резултата. Тогава след грешка на Боруц, Джонсън върна топката към Фийни, който не сбърка за 1:0. Увлечени в атаки домакините оголиха защитата си и в 27-та минута, след контраатака Йелен използва пространството в дефанса на ирландците и изравни резултата – 1:1. Почивката дойде при този резултат въпреки по-добрата игра на домакините.

През втората част те отново започнаха ударно, като още в 47-та минута след изпълнение на ъглов удар, Еванс засече топката и отново изведе ирландците напред в резултата – 2:1. В 61-та минута Жевлаков върна една топка към Боруц, но вратарят не успя да я изрита и тя влезна в мрежата за 1:3. След това попадение домакините се прибраха в своята половина, опитвайки се да запазят резултата. Крайното 3:2 направи Сагановски, който в 90-та минута с плонж успя да прониже Тейлър, но поляците нямаха сили за повече и двубоят завърши при този резултат.

След тази победа Северна Ирландия изненадващо излезе начело в група 3 с актив от 10 точки след 6 изиграни мача. Гостите от Полша са на 5-а позиция със 7 точки и 5 изиграни двубоя.

Уеб доволен от съдийството си на финала

Англичанинът Хауърд Уеб е доволен от своето съдийство на финалния мач на Мондиал 2010 между Испания и Холандия.

Ериксон остава начело на Кот д'Ивоар

Футболната федерация на Кот д'Ивоар ще предложи нов договор на селекционера на националния тим Свен-Йоран Ериксон, въпреки провала на световното първенство в Република Южна Африка

Вече сме 43-и в света, зад „световните сили” Габон, Перу, Япония

Националният отбор на България падна с още 4 позиции в месечната класация на ФИФА

Интересни факти за Мондиал 2010 - в цифри

Феновете са инжектирали общо 5 млрд. долара в икономиката на Южна Африка

Дел Боске никога не провесва мустак

Синът на железничаря донесе най-голямата радост на Испания

Иниеста: За момент помислих, че съм в засада

"Да направиш милиони хора щастливи е наистина безценно чувство", смята испанският национал

Пуйол се отказа от "Ла Фурия" на върха

Испанският бранител изигра за страната си 90 мача

Уругвайците бяха посрещнати от "синьо" море в Монтевидео

Около 150 хиляди души посрещнаха националния отбор по футбол на Уругвай, който се прибра в родината си след изненадващото класиране на четвърто място на световното първенство в Република Южна Африка

Хауърд Уеб: Това бяха най-тежките два часа в живота ми

„Изтощих се физически и емоционално. Всъщност, ФИФА ме подкрепи след мача”, сподели Уеб.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки