Двама българи в преследването на Световната купа по биатлон

Мартен Фуркад спечели спринта в Оберхоф

Двама българи в преследването на Световната купа по биатлон
Двама българи намериха място в преследването на Световната купа по биатлон в Оберхоф (Германия), въпреки тежките метеорологични условия и непрестанния дъжд по време на състезанието.
 
В отсъствието на Красимир Анев, който пропуска всички състезания в немския зимен център и продължава подготовката си в България, за утрешния старт на 12,5 км се класираха Антон Синапов и Владимир Илиев.
 
Двамата влязаха в първата 60-тица в спринта при мъжете днес. С най-предно класиране от българите е Антон Синапов, който раздели 34-ото място с германеца Зимон Шемп.
 
Българинът направи една грешка в стрелбата и остана на 1:49.7 мин. зад победителя. Владимир Илиев е 59-и с пет пропуснати мишени и на 2:33.7 мин. от шампиона. Останалите двама българи - Димитър Герджиков и Михаил Клечоров са съответно 82-и с три грешки и на 3:22.6 мин. и 91-и с два пропуска и пасив от 3:48.2 мин.  
 
Носителят на Кристалния глобус в биатлона Мартен Фуркад (Франция) спечели спринта на 10 километра, след като повали всичките 10 мишени и измина трасето за 25:03.3 мин. Така той записа трета победа за сезона и общо 66-а в кариерата си за Световната купа.
 
Двама норвежци пък допълниха призовата тройка. Втори завърши Емил Хегле Свендсен, който също беше без грешка в стрелбата и остана на 8.1 секунди след победителя. Йоханес Тингес Бьо финишира трети на 10.2 секунди с две пропуснати мишени. 
 
"Не съм щастлив от условията на пистата днес, но съм доволен от представянето си", каза Фуркад пред ARD. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки