ИЗВЪНРЕДНО: Мега сделката е факт! Коутиньо чака самолета за Барселона

Трансферът става най-скъпият зимен в историята на футбола

ИЗВЪНРЕДНО: Мега сделката е факт! Коутиньо чака самолета за Барселона

Бразилският национал Филипе Коутиньо вече е футболист на Барселона, обявиха всички водещи издания в Испания и Англия. Ливърпул ще получи за халфа 160 милиона евро, което е рекордна сума за зимен трансфер и трета най-голяма в историята на футбола след тези на Неймар (от Барселона в ПСЖ за 222 милиона евро) и Килиан Мбапе (от Монако в ПСЖ за 180 милиона евро).

 

В момента бразилецът вече е в Лондон, откъдето ще лети за Барселона. Утре той ще наблюдава на живо двубоя на "блаугранас" с Леванте.



Каталунците ще преведат веднага 120 милиона евро в касата на мърсисайдци, а останалите 40 милиона евро ще бъдат изплатени под формата на бонуси. Предполага се, че договорът на халфа с новия му клуб ще е за пет сезона и половина.



От каталунското издание sport.es твърдят, че двата клуба са се разбрали за трансфера преди няколко часа. Барселона пък най-вероятно ще представи бразилеца в понеделник.



25-годишният халф записа 201 участия и 54 гола за Ливърпул след пристигането си на „Анфийлд” през януари 2013 година от Инте за само 8,5 милиона паунда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки