Юве победи Каляри и продължава да диша във врата на Наполи (ВИДЕО)

Бернардески донесе успеха на "черно-белите"

Юве победи Каляри и продължава да диша във врата на Наполи (ВИДЕО)

Ювентус спечели с 1:0 гостуването си на Каляри в мач от 20-ия кръг на Серия "А". Така "бианконерите" продължават да дишат във врата на лидера Наполи, който има 51 точки. Юве е втори с 50.

 

Ювентус можеше да открие резултата в 9-ата минута, но удар на Пауло Дибала се отби в напречната греда. Минута по-късно Гонсало Игуаин стреля от границата на наказателното поле, топката обаче мина встрани от от вратата.
 
В 17-ата минута гостите удариха още една греда. Федерико Бернардески отправи диагонален изстрел и след докосване на вратаря Рафаел, топката срещна стратичния стълб.
 
Малко след това Меди Бенатия вкара топката във вратата на домакините, но попадението беше отменено заради засада.
 
В 26-ата минута Каляри до най-чистото си положение от началото на мача. Паволети отправ изстрел с глава след центриране от корнер, но Войчех Шчесни прояви страхотен рефлекс.
 
Минута преди почивката Паволети изведе Фариес на стрелкова позиция, той шутира към близкия ъгъл, Шчесни обаче се отличи с ново блестящо спасяване, а и гредата помогна на гостите.
 
Второто полувреме започна с нов опасен удар на Леонардо Паволети. В 55-ата минута Ювентус отговори с пробив на Дъглас Коща и шут от границата на наказателното поле, който обаче мина над вратата.
 
В 60-ата минута Миралем Пянич стреля покрай гредата. Три минути след това Джорджо Киелини с глава прати топката над вратата.
 
В 74-ата минута Ювентус ве пак стигна до гол. Дъглас Коща пусна пас успоредно на голлинията, а Федерико Бернардески засече топката в мрежата. Играчите на Каляри протестираха, че играта не бе спряна по-рано, когато Леонардо Паволети остана да лежи на земята след сблъсък с Меди Бенатия.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки