Александър Хлеб: Когато бях в Щутгарт, Балъков прибираше най-много пари

"Драги ми Коутиньо, Барса и Ливърпул са различни неща", зави белорусинът

Александър Хлеб: Когато бях в Щутгарт, Балъков прибираше най-много пари

Белорусинът Александър Хлеб коментира трансфера на Фелипе Коутиньо в Барселона. Самият Хлеб игра за каталунците от 2008 до 2012 година. През този период той записа едва 19 мача. Ето какво казва бившият халф на Барса пред "Спорт Експрес" по повод трансфера на бразилеца /със съкращения/.

 

- 120 милиона за Ливърпул плюс сериозни бонуси. Какво е твоето мнение?
- Преди се говореше за нереалистичните трансфери на Кристиано Роналдо, а после и на Гарет Бейл. А къде отидоха нещата - 120 милиона! Това е невероятно! Все си мисля, че до половин година ще говорим за трансфери от по 500 милиона. Нормални ли са тези цени? Не знам. Знам само, че е лудост.

 

- В такава ситуация човек не губи ли желание да гледа футбол, след като знае за какви пачки става дума?
- Не, защо. Това е работа па клубовете. Решили да потрошат едни пари и го правят. Щом двете страни по договора са си стиснали ръцете, какво има да говорим. Но пак казвам - това е лудост.

 

- 120 милиона за Коутиньо?
- И трансферът на Бейл беше близо до тази сума. А за Неймар? Сега всичко е объркано. И в близко бъдеще ще настане още по-голяма веселба.

 

- Не съжаляваш ли, че точно сега не играеш в Англия и Испания?
- Е, да, стига да бях на 22 години.

 

- Щеше да заработиш добре.
- Времената се менят. Когато бях играч на Щутгарт, Красимир Балъков прибираше най-добрите пари в клуба. Ставаше дума за сериозна сума по него време. После всичко почна да се качва главоломно нагоре. Сега пазарът е неуправляем.

 

- Не съзираш ли и положителни моменти?
- Да, за младите играчи. Всичко зависи от тях. Тяхната работа е да се трудят много. И ще печелят добре.

 

- В чисто футболен план харесва ли ти играта на Коутиньо?
- Да. Да го кажем така - Еден Азар не е по-слаб футболист от Коутиньо. Същото важи и за Неймар в сравнение с Роналдо. Аз мисля, че Коутиньо ще се впише в играта на Барселона. Той е техничен и креативен футболист. Може би не е толкова добър в борбата за топката и единоборствата, но в Испания няма да има такива трудности при физическите сблъсъци, както е в Англия. Той е талантлив, вижда играта и ще се приспособи бързо към стила на хората в атака.

 

- В такава компания и с Меси може ли Барселона да спечели Шампионската лига?
- Да не сме толкова сигурни. Един играч не е всичко. Претенденти за успеха в Лигата не липсват. На Коутиньо му липсват трофеите и в това отношение и далеч например от един Иниеста. Има и нещо друго - бразилецът трябва да знае, че Барселона и Ливърпул са две съвсем различни неща.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки