Sports Illustrated: Моментът на Григор най-после дойде

Играта на Димитров и постоянството му определено бележат прогрес, пише изданието

Sports Illustrated: Моментът на Григор най-после дойде
От 2004-та година до момента е имало 56 турнира от Големия шлем. 46 от тях са спечелени от един от тримата големи - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.
 
Стан Вавринка и Анди Мъри разпределиха още шест, а четирима - Гастон Гаудио, Марат Сафин, Хуан Мартин Дел Потро и Марин Чилич взеха по една.
 
Доминацията на Федерер и Надал вероятно трябваше вече да е приключила, но не - през 2017-та те двамата си разделиха всички титли от Шлема.
 
Sports Illustrated и тенис анализаторът Стенли Кей са на мнение, че е дошъл моментът, в който и други тенисисти имат страхотни шансове за успех в първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.
 
В топ 5 на престижното издание попадат Милош Раонич, Ник Кириос, Давид Гофен, Саша Зверев (отзад напред в класацията на изданието), а номер 1 е нашият Григор Димитров.
 
"Димитров идва от най-успешната си година в тура. Не успя да спечели титла от Шлема, но спечели Финалите на ATP, както и първия си Мастърс 1000. Завърши годината като №3 в света. Звездната му 2017-та започна с титла в Бризбейн, полуфинал на Australian Open, за втори път в кариерата му достигане до такава фаза на Големия шлем," пише в коментара за Григор.
 
"Какво се промени за него през 2017-та? Разбира се, имаше и външни фактори, като контузии на лидерите. Но играта на Димитров и постоянството му определено бележат прогрес. Той определено подобри играта си при точки за пробив.
 
Високите показатели, които постигна на този елемент говорят, че българинът е овладял психическата си устойчивост и се справя много добре под напрежение.
 
Може би Зверев има по-голям екип, но опитът на Димитров в турнирите от Шлема му дава леко предимство. Той бе невероятно близо до победа над Надал миналата година на полуфинал. След триумфа в Лондон и някои от конкурентите му контузени или вече на възраст, моментът на Григор може би най-после дойде," се казва още в коментара.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки