Нефтохимик започна подготовка без очаквания за чудеса

"Шейховете" ще градят отбор за следващия сезон

Нефтохимик започна подготовка без очаквания за чудеса

Старши-треньорът на Нефтохимик Диян Петков и неговите помощници Станимир Димитров и Евгени Русев изведоха тима на първото занимание за 2018 г. На него присъства и директорът на детско-юношеската школа Николай Кръстев, който също ще помага на тима. „Шейховете“ направиха бегова тренировка в парк „Велека“, на която присъстваха 23-ма футболисти.



В отбора до момента има две нови попълнения. При „шейховете“ се завърна опитният халф Цветомир Цонков.  След като напусна Оборище /Панагюрище/, където беше титуляр през първия дял на първенството, той избра да се върне в Нефтохимик. Цонков е роден през 1981 г., като през годините е защитавал цветовете на Черноморец, Нефтохимик и Несебър. Другото ново попълнение е десният бранител Стойко Иванов, който през миналия сезон е играл за Септември – Симитли. Той е роден през 1995 г., в Сливен.



Треньорският щаб е в процес на преговори с още няколко нови футболисти, като се очаква те съвсем скоро да се присъединят към тима.



„Предстои ни един труден полусезон и имаме много работа. Аз съм реалист и не очаквам да се случат чудеса. Но за първи път ние имаме ясна цел и тя е дългосрочна. Целта ни е да създадем колектив, който през следващите години да стане конкурентоспособен. Пожелавам ви здраве и успехи!“ – каза старши-треньорът Диян Петков на футболистите.



„За тези пет месеца във Втора лига ние трябва да създадем едно силно ядро, а през следващите години да го надграждаме. Въпреки това искам още тази година да се заговори за вас. Въпреки, че сме последни в таблицата, искам с игрите си и с резултатите си да впечатлите. Молбата ми е да давате всичко от себе си и да се борите.“ – допълни изпълнителният директор Николай Тодоров.



Помощник-треньорът Станимир Димитров и Николай Кръстев също пожелаха здраве и успехи на футболистите и ги призоваха да работят усърдно както за личното си развитие, така и в подкрепа на отбора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки