УНИКАЛНО! 17-годишен талант замина на лагер с ЦСКА!

Вижте кой спечели доверието на Стамен Белчев

УНИКАЛНО! 17-годишен талант замина на лагер с ЦСКА!

Отборът на ЦСКА замина на лагер в Сандански. Покрай информациите за новите попълнения и закъснението на Каранга някак между другото мина информацията, че един 17-годишен талант е включен в групата. За кого става дума? Кой е този футболист, получил доверието на Стамен Белчев в тази крехка възраст? NOVSPORT.COM открехва завесата и събощава, че става дума за Божидар Чуканов. Играе на поста ляв външен халф или крило и притежава уникална бързина, техника и завършващ удар. Дали това не е новият Мартин Петров в българския футбол? Вижте отговора в Агенция "Блиц":

30 октомври 2013 година. Един любимец на публиката на ЦСКА се завърна на стадион „Българска армия“. Мартин Петров облече отново червената фланелка. И накара феновете отново да скандират името му. Но сега ще стане въпрос за едно малко момче, което се появи пред камерите при официалното представяне на Мартин Петров. Тогава той беше на 13 години и мечтаеше... да бъде част от първия отбор на ЦСКА.

Никога няма да забравя срещата си с Мартин Петров. Казах му: „Бате Марто, играй за нас". Той ми благодари и ми пожела след време и аз да нося екипа на първия отбор. Това е незабравимо. Не мога да опиша чувството, което изпитах тогава. За мен бе голяма чест да чуя подобно нещо от една звезда на българския футбол“, разказва момчето, което излезе и връчи фланелката на Мартин Петров при представянето му.

Той се казва Божидар Чуканов и днес сбъдна мечтата си. Той вече е част от първия отбор на ЦСКА и замина на лагер с „червените“ в Сандански. Младокът е роден на 15 февруари 2000 година и съвсем скоро ще навърши 18 години. Тренира от 7-годишен в школата на ЦСКА, батко му го води на първото занимание. Започва при треньора Веселин Ангелов, след това сменя още няколко наставници, сред които Сашо Борисов, Галин Иванов и Антон Димитров. В едно от първите си интервюта преди години Божидар Чуканов отговаря на въпрос каква е мечтата му: "Да стана много добър футболист и да играя в мъжкия тим на ЦСКА“. Е, това е на път да се случи, след като Стамен Белчев вече го взе в представителния тим.

През март 2015 година Чуканов и друг талант, но от Левски – Димитър Шейтанов, изкарват едноседмичен тренировъчен лагер с Ливърпул. Чуканов е считан за един от най-големите таланти, играе като офанзивен халф и ляво крило. Малко по-късно – през месец май, Чуканов вкарва два гола за юношите на ЦСКА именно срещу Ливърпул с 4:2 на юношески турнир у нас. В последните месеци Чуканов е част от втория тим на ЦСКА, който играе във Втора лига. Сега вече е част от първия тим и е близо да постигне мечтата си...

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки