Сензациите в пресата: Онгенда прибира над 15 000 евро на месец при договор

Бандата преговаря с Берое

Сензациите в пресата: Онгенда прибира над 15 000 евро на месец при договор
Най-интересното в българския печат днес, 11 януари:
 
„24 часа”: ЦСКА праща нападател под наем в Славия
 
Нападателят на ЦСКА Милчо Ангелов вече е играч на „Славия". Той предпочете „белите" пред Черно море и Ботев. Ангелов бе изваден от първия състав, когато поиска равноправие с играчи като Кевин Кубемба, след като се скъса да вкарва в контролите, а след това не влизаше и в групата. В крайна сметка Кубемба бе изгонен, а Ангелов поема към Славия. Той бе единственият, който не се качи на автобуса за Сандански, където започна първият лагер на „червените" преди началото на пролетния полусезон. В него ЦСКА има цели пет мача срещу Левски, като ще се опита да измъкне първото място от Лудогорец.
Фернандо Каранга по план трябва да се върне в България на 17 декември, или с други думи няма да участва въобще в първия лагер. Здравият бразилец обаче не се нуждае от много тренировки, защото не е спирал по време на почивката по програма, която му е направена от кондиционния треньор Томас Нойберт в София. 
 
„Тема спорт”: Онгенда прибира над 15 000 евро на месец при договор
 
Привлеченият на проби Енвер Онгенда е с големи шансове да получи официално предложение за договор от Левски. С агента му дори са проведени сондажи, за да се уточнят евентуалните финансови претенции на играча, а според шефовете на „Герена" заплатата му няма да бъде пречка. И няма да надвиши месечния бюджет на клуба за възнаграждения. В последните месеци бяха спестени немалко средства, след като преждевременно бяха прекратени договорите с няколко футболисти. Най-голяма тежест представляваше Симон Сандберг. Шведът получаваше над 15 хиляди евро на месец. Малко над това ниво се очаква да бъде и стартовата заплата на Онгенда. Двукратният шампион с ПСЖ обаче ще претендира и за бонуси в зависимост от броя на изиграните мачове и отбелязаните голове. Атакуващият футболист вече направи първи тренировки със сините на лагера в Малта. От щаба не уточняват колко време ще трае пробният му период, но треньорите са запознати с качествата му и са харесали начина му на поведение в заниманията. Не е изключено на по-късен етап от подготовката, след като играе и в контроли, Онгенда да мине медицински прегледи в клиника в столицата Валета.
 
„Тема спорт”: Бандата преговаря с Берое 
 
Бранителят Иван Бандаловски (31 г.) ще проведе финални преговори с ръководството на Берое в петък. Играчът разтрогна договора си с кипърския Анортозис вчера сутринта, след като се оказа ненужен при треньора Рони Леви. Бандаловски се прибира в България, като лети в петък и още същия ден ще се срещне с шефовете на заралии. Двете страни вече са имали разговори и според запознати вероятността Бандата да подпише с Берое е голяма. Бранителят вече игра под ръководството на наставника на заралии Александър Томаш. Миналата пролет двамата бяха част от другия старозагорски тим - Верея. Бандаловски бе неизменен титуляр, като бе използван не само на номиналната си позиция като десен бек, но и в центъра на защитата. Опитният защитник се представи силно в баража за Лига Европа срещу Левски на „Герена", когато вкара за 1:1 в продължението на срещата, с което последваха две допълнителни части от по 15 минути. После Бандата беше точен и при дузпите, но Левски все пак надделя.
Бандаловски направи добра пролет във Верея с 9 мача и 2 гола и си спечели договор с Анортозис. Той обаче не се наложи като титуляр в Кипър и разтрогна след също 9 участия. Освен бранителят, Берое чака чужденец, на когото са купени билети за 15 януари. 
 
„Меридиан мач”: Трансферът на Кашеру в Коняспор пропаднал заради болест
 
Считаният за сигурен трансфер на Клаудиу Кешеру в турския Коняспор пропадна. Това написа изданието Yeni Haber, което е много близко до ръководството на участника в групите на Лига Европа. Причината за провалената сделка е повече от налудничава - човекът на Коняспор, който е трябвало да преговаря с Кешеру в Анталия, не отишъл на уговорената среща, защото бил... болен. Става дума за шефа в клуба Али Карачаир. Той вече се бил разбрал с мениджъра на футболиста за сделката, но трябвало да говори и със самия играч, което обаче не се случило. Дали това е истинската причина или просто турското издание си измисля, остава да гадаем. Факт е, че Кешеру все още е играч на Лудогорец и се готви с тима за пролетния полусезон.
„Научих български и чета какво се пише за мен. И информацията, че преминавам в Коняспор не е точна. Имам предложения, но всичко зависи от условията. В следващите три седмици, най-много месец, ще стане ясно къде ще продължи кариерата ми. Дотогава мисля за Лудогорец, който има по-големи шансове да продължи в Лига Европа след мачовете с Милан, отколкото Стяуа срещу Лацио", сподели Кешеру пред медиите в родината си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки