Щафетата на България 9-а на Световната купа

Норвегия триумфира в Руполдинг, французите са втори

Щафетата на България 9-а на Световната купа
Българската щафета в биатлона в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев записа много добро класиране в мъжката щафета на 4x7,5 км на Световната купа в Руполдинг (Германия).
 
Квартетът ни се нареди на 9-ата позиция, след като нашите успяха да преминат по трасето, без да въртят наказателна обиколка на нито един от постовете. Българите използваха общо 9 допълнителни патрона. 
 
На първи пост днес бяха Краси Анев, който обаче имаше леко препятствие преди втората стрелба, след като на един остър завой от пистата падна. Той обаче успя да стане бързо, след което мина през стрелбището с чиста стрелба, без да ползва и допълнителен патрон и в крайна сметка предаде 14-и.
 
След него Антон Синапов се измъкна в критична ситуация при стрелбата от положение прав, когато трябваше да свали 3 мишени с 3-те допълнителни патрона.
 
Той предаде на Герджиков на 15-ата позиция. Митко днес бе доста стабилен и в бягането, и в стрелбата и придвижи щафетата ни до 10-ата позиция.
 
На последен пост Владо Илиев даде всичко от себе си и финишира 9-и. Българинът дори имаше шанс да вкара отбора ни в топ 8, но не успя да настигне намиращия се пред него Ондрей Моравец, който бягаше за щафетата на Чехия.
 
Шампиони очаквано станаха норвежците в състав Ларс Хелге Биркеланд, Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен и Йоханес Бьо. Те изпревариха Франция с 24.9 сек. Трети се наредиха руснаците, след като Антон Шипулин успя да изпревари щафетата на Италия. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки