ЦСКА с покани към 4 европейски шампиона

Барселона и Ливърпул могат да са част от "армейското" шоу

ЦСКА с покани към 4 европейски шампиона

ЦСКА възнамерява да отправи 4 покани към европейски клубни шампиони във връзка със 70-годишния юбилей, разбра „Тема Спорт“. Армейците искат да организират шоумач срещу ветерани на голям клуб, с който са мерили сили на международната сцена. Червените вече са влезли в контакт с Нотингам, Ливърпул, Байерн и Барселона, като до месец ще има яснота по този въпрос. Идеята е двубоят да се проведе навръх празника на ЦСКА – 5 май (събота). Не е изключено за юбилея до София да пътуват дори два от отборите.

 

ЦСКА също ще пусне свои ветерани в шоумача, тъй като в уикенда на юбилея ще се проведе 33-ият кръг от първенството, а битката за титлата ще е на финалната си права. Не е изключено в приятелската среща да се включи един от акционерите в клуба Христо Стоичков, който ще участва активно в празненствата по случай юбилея. На този етап с най-големи шансове да пътуват до България се очертават Ливърпул и Нотингам.



Армейците са написали част от най-славните страници в своята история срещу 4-те поканени отбора. Те имат епични мачове с Байерн, макар да не са го елиминирали, но пък посичат Ливърпул и Нотингам, и то като действащи европейски клубни шампиони. Срещу Барса пък ЦСКА играе последния си полуфинал в Европа – през 1989 година.

 

През 1980 г. още в първия кръг е елиминиран Нотингам, който тъкмо е спечелил 2-ро поредно издание на КЕШ (по 1:0 в София и Англия). А през 1982 г. е посечен и Ливърпул (0:1 на „Анфилд“ и 2:0 след продължения в реванша).



Байерн пък е съперникът в Европа, срещу който ЦСКА има най-много мачове – 8 в 4 директни елиминации, всичките за КЕШ – на 1/4-финал през 73/74 г. (2:1 в София и 1:4 в Германия), на 1/2-финал през 81/82 г. (4:3 в София и 0:4 в Германия), в първия кръг през 87/88 г. (0:1 и 0:4) и във втория кръг през 90/91 г. (0:3 и 0:4).

 

Ръководството на ЦСКА е наясно с над 90% от събитията, които ще се проведат около юбилея, като от няколко месеца е даден ход на мощна организация. По-рано през тази седмица при силния човек в клуба Гриша Ганчев са били проведени няколко срещи във връзка с празненствата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки