Нешвил победи лидера в Западната конференция

Юси Сарос спаси 43 шайби

Нешвил победи лидера в Западната конференция

Юси Сарос спаси 43 шайби, а Кевин Фиала вкара осем минути след началото на последната третина за победата на Нешвил с 1:0 срещу Лас Вегас в мач от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С това "хищниците" се доближиха на три точки от лидера на Запад и на една от първенеца в Централната дивизия Уинипег. Нешвил изигра първия си мач от седмица насам и записа третата си поредна победа, която беше и четвърта за Сарос в кариерата му. Вратарят спаси десет удара само срещу нападателя на Вегас - Джонатан Маркесо, а на отсрещната врата Марк-Андре Флюри отрази 26 шайби. Голдън Найтс пък загубиха втора поредна среща в НХЛ.



Александър Стийн изравни 57 секунди преди сирената, а Винс Дън се разписа 1:43 минути след началото на продължението за победата на Сейнт Луис с 2:1 срещу Торонто. Конър Браун изведе "кленовите листа" напред в средата на третата третина, но Стийн изравни при числено превъзходство, когато вратарят Картър Хътън беше изтеглен от игра.



Джо Павелски вкара единствения гол при дузпите за победата на Сан Хосе с 3:2 срещу Аризона. Той отбеляза още първия свободен удар, а вратарят Аарън Дел извади следващите три дузпи и завърши вечерта с още 30 спасявания.



Деймън Сивърсън вкара голове през минута и половина за успеха на Ню Джърси с 4:1 срещу Ню Йорк Айлендърс. Кайл Палмиери и Тайлър Хол също се разписаха за "дяволите", които заеха второто място в Столичната дивизия с пет точки изоставане от лидера Вашингтон.



Резултати от НХЛ:
Торонто - Сейнт Луис 1:2 след продължение
НЙ Айлендърс - Ню Джърси 1:4
НЙ Рейнджърс - Филаделфия 5:1
Детройт - Далас 2:4
Нешвил - Лас Вегас 1:0
Аризона - Сан Хосе 2:3 след дузпи



Източна конференция:
дивизия Метрополитън: Вашингтон 59 точки, Ню Джърси 54, Кълъмбъс 53
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 65, Бостън 56, Торонто 54



Западна конференция:
Централна дивизия: Уинипег 59, Нешвил 58, Сейнт Луис 57
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 61, Сан Хосе 54, Калгари 54

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки