Ню Орлиънс спря победната серия на Бостън

Антъни Дейвис отбеляза 45 точки

Ню Орлиънс спря победната серия на Бостън

Антъни Дейвис отбеляза 45 точки и грабна 16 борби за отбора на Ню Орлиънс Пеликанс, който победи като гост лидера в Източната конференция Бостън Селтикс със 116:113 след продължение. По този начин “Пеликаните” прекратиха серията от седем поредни победи на Селтикс в първенството на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), но и останалите четири отбора в челната петица на Изток са с поражения в последните си мачове.



Дейвис, който наниза 48 точки срещу Ню Йорк Никс в неделя, се отчете с четири точки в продължението и блокира две стрелби на съперниците от Бостън, които заличиха пет точки пасив в последните секунди. ДеМаркъс Казънс добави 19 точки и 15 борби за Ню Орлиънс (23-20), а Джру Холидей вкара 23 точки и записа седем асистенции.



Кайри Ървинг беше най-резултатен за “Келтите”, които опитаха рекордните за сезона 50 стрелби от зоната за три точки. Ниската успеваемост доведе до загуба за Бостън (34-11), но сред най-сериозните конкуренти на отбора на Изток Торонто Раптърс (29-13) е с две поредни поражения, а Кливланд Кавалиърс (26-17) е с четири. Маями Хийт (25-18) и Вашингтон Уизардс (25-19) също загубиха последните си мачове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки