Бандаловски: Имах и други оферти, но в Берое ще се чувствам най-добре

"Главната цел е да се класираме за Европа, аз никога не съм се отказвал от националния отбор"

Бандаловски: Имах и други оферти, но в Берое ще се чувствам най-добре

Иван Бандаловски е второто ново попълнение на Берое за 2018 година. Защитникът беше привлечен в тима като свободен агент, а договорът му е за половин година с опция за още една. 31-годишният футболист, който за последно бе част от кипърския Анортозис, заяви пред БНТ, че Берое е най-добрият вариант за него в този момент. Бандаловски разкри, че е имал още няколко оферти както от български отбори, както и такива от чужбина, но е предпочел тази на „заралии“.

Как се стигна до трансфера ти в Берое?

- Доста съм близък с целия екип в Берое, познавам и спортния директор. Имаха интерес към мен, както от още няколко отбора в България и два от чужбина. Но реших, че е най-добре за мен да се прибера при познати хора след шест месеца, които не бяха най-добрите за мен. Реших, че най-добре ще се чувствам в Берое, защото отборът има добри цели, финансово е стабилен и познавам ръководството. Най-добрият вариант в момента за мен е Берое.

Не си мислил много време коя оферта да избереш?
- Мислих. Имах още няколко оферти. Обмислях няколко дена, но приех тази оферта, защото най-добре ще се чувствам там, вътрешно го усещах.

За какъв срок е договорът ти?
- За половин година плюс опция за една. Но нека да мине тази половин година и тогава ще говорим.

Каза вече, че последните шест месеца не са били от най-добрите ти – на какво те научиха те обаче?
- Доста работи научих. Бях в един отбор, който е голям. Знаете, че кипърското първенство в момента е по-добро от българското, доста пари наливат там, има доста чужденци. Бях в голям отбор с добри футболисти. Така че във всеки един отбор, в който съм бил, е някакъв опит за мен. Научил съм доста работи. Доволен съм от последните шест месеца, въпреки някои неща.

Какви са амбициите ти с отбора на Берое? В момента цел няма как да не бъде челната тройка с оглед мястото на отбора.
- Да, с футболистите, с които разполага Берое, с ръководството и треньорския щаб – имаме много добър отбор. Ще се борим за челните позиции, на четвърто място сме. Главната цел е да се класираме за Европа. Има футболисти, които са играли на високо ниво, така че това е напълно постижимо.

Как би сравнил Берое с останалите в момента и как би определил конкуренцията като цяло през този сезон?
- Има доста сериозни отбори. Тази година има пет-шест отбора, които са горе-долу на едно ниво. Лудогорец финансово е над всички – играят всяка година в Шампионска лига или Лига Европа. ЦСКА и Левски също имат финансов гръб, имат добри футболисти. Ботев (Пловдив) също е силен. Всеки може да победи всеки. Съвременният футбол вече е изравнен. С тези футболисти в Берое имаме шанс да направим нещо голямо.

Какво ще ти донесе на теб и на твоето развитие този трансфер?
- Ще видим, след шест месеца ще говорим пак. Това е нова крачка, имам амбиции да се докажа.

Със сигурност имаш и амбиции за националния отбор?
- Разбира се, аз никога не съм се отказвал от националния отбор. На 31 години съм и имам още футбол да играя. Показал съм какво мога. Доказал съм се в България. Играл съм в доста отбори в чужбина и в България, така че ако играя добре, отборът върви добре и г-н Хубчев прецени, ще се отзова на поканата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки