В Етър доволни от лагера в Дряново, взимат юноша в първия тим

Три са сигурните досега нови попълнения, вижте какво каза Краси Балъков

В Етър доволни от лагера в Дряново, взимат юноша в първия тим

В „Етър“ са много доволни от условията и свършеното по време на първия лагер в Дряново, съобщи главният мениджър на клуба Красимир Балъков.

„Виолетовите“ стартираха на 8 януари и са на лагер там от 10 януари до утре.

„Първите десет дни от подготовката минаха много добре. Тренирахме пълноценно, въпреки лошото 3-4 дни време. Благодарение на добрата комуникация между Велико Търново и Дряново в лицето на двамата кмета Даниел Панов и Мирослав Семов, прекарахме първия лагер в много добри условия. Искам специално да им благодаря. Абсолютно доволен съм от първия лагер“, коментира Балъков.

Утре „болярите“ ще изиграят първата си контролна среща – от 14:30 ч. на стадиона в Мъглиж те срещат „Верея“. Балъков обаче предупреди, че не е от треньорите, които отдават значение на резултати от контроли. „При мен приятелските срещи са повече тренировки, отколкото мачове. Надявам се направим добра тренировка днес преди мачовете в Турция. Там вече ще наблегнем на схемата на игра, ще уточняваме спортно-технически нещата, докато първият лагер бе с физическа подготовка. Там ще работя и по новата концепция, с която ще играем напролет“, обяви Красимир Балъков.

В събота „Етър“ тръгва за Анталия, където ще остане до 3 февруари. Там освен тренировките му предстоят и 4 проверки – с „Лех“ (Познан), „Железничар“ (Сараево), „Стумбрас“ (Литва) и „Олимпия“ (Любляна). На 10 февруари срещу „Литекс“ е официалното представяне на отбора, а първият официален мач е на 17 февруари със „Септември“ от 13 ч. на стадион „Ивайло“.

Три са сигурните досега нови попълнения – Душан Младенович, Даниел Младенов и Георги Пашов. За Анталия ще пътува и вратарят Денис Григич, който е на проби. До утре ще стане ясно дали ще има още едно-две нови попълнения. „Малко промени ще стават в близката седмица, но това не е изключено, защото селекцията не е приключена. Търсим нападател. Не е лесно, когато нямаш големи финансови средства да привличаш добри футболисти. Стремим се да вземем играчи, които може да не са топ футболисти, но да ни паснат на концепцията и да отговарят на нашите виждания. С много български играчи разговаряхме и искахме, но освен Младенов и Пашов не успяхме друг. Трябва да сме реалисти, футболистите играят за пари, а има опитни клубове в Първа лига като „Черно море“, „Ботев“, „Славия“, които имат отдавна изградени структури. Не можем да влезем в техните изисквания, но това не е проблем. Търсим и други варианти. В България е много трудно да вземеш качествен футболист, защото са много малко и ги търсят и други отбори. Но досега селекцията върви добре, нещата се случват, водим още разговори“, увери Красимир Балъков.

Целта е да вдигнем конкуренцията в отбора и на всяка позиция да имаме по двама качествени футболисти, които да се конкурират помежду си. Защото сезонът е много дълъг и тежък, добави главният мениджър на „виолетовите“.

Нападателят Тодор Колев няма да пътува за лагера на „Етър“ в Анталия. Опитният футболист има лека травма, която ще му попречи да се готви пълноценно. Единият от двамата юноши, трениращи с тима – Николай Стефанов, също пропуска лагера, тъй като е с лека мускулна травма. На двамата няма да се разчита и за утрешната контрола с „Верея“.

Красимир Балъков е много доволен от другия юноша от школата Кольо Станев и ще му даде шанс в мъжкия отбор. „Кольо издържа на натоварванията и ще остане при нас и след подготовката. Трябва да търсим реализация и на нашите момчета, които имат качества и да им дадем шанс да пробият в мъжкия футбол. Кольо Станев е едно от тези момчета, Велико Търново иска да вижда и търновски футболисти“, заяви Балъков.

В момента „Етър“ разполага с 25 футболисти, от които трима вратари. С такава по брой група Красимир Балъков смята да работи и по време на първенството. „22 полеви играчи са напълно нормална бройка“, коментира бронзовият медалист от САЩ-94.

„Етър“ ще продължи и напролет да води тренировките си в Дряново, където по думите на Балъков стадионът е много добър, а когато условията не разрешават – ще се ползва изкуственият терен в Царева ливада, където условията също са перфектни. „Имаме обещанието да тренираме там и това ще ни реши засега проблемите. Но ни е ясно, че тепърва ще се занимаваме с въпроса за базите, вече повече от година и аз се занимавам с това. Да си имаме и тук база за мъжкия отбор, детско-юношеската школа и Спортното училище. Това е изключително важно, дошло е време това най-после да се реализира“, завърши Красимир Балъков.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки