В Етър доволни от лагера в Дряново, взимат юноша в първия тим

Три са сигурните досега нови попълнения, вижте какво каза Краси Балъков

В Етър доволни от лагера в Дряново, взимат юноша в първия тим

В „Етър“ са много доволни от условията и свършеното по време на първия лагер в Дряново, съобщи главният мениджър на клуба Красимир Балъков.

„Виолетовите“ стартираха на 8 януари и са на лагер там от 10 януари до утре.

„Първите десет дни от подготовката минаха много добре. Тренирахме пълноценно, въпреки лошото 3-4 дни време. Благодарение на добрата комуникация между Велико Търново и Дряново в лицето на двамата кмета Даниел Панов и Мирослав Семов, прекарахме първия лагер в много добри условия. Искам специално да им благодаря. Абсолютно доволен съм от първия лагер“, коментира Балъков.

Утре „болярите“ ще изиграят първата си контролна среща – от 14:30 ч. на стадиона в Мъглиж те срещат „Верея“. Балъков обаче предупреди, че не е от треньорите, които отдават значение на резултати от контроли. „При мен приятелските срещи са повече тренировки, отколкото мачове. Надявам се направим добра тренировка днес преди мачовете в Турция. Там вече ще наблегнем на схемата на игра, ще уточняваме спортно-технически нещата, докато първият лагер бе с физическа подготовка. Там ще работя и по новата концепция, с която ще играем напролет“, обяви Красимир Балъков.

В събота „Етър“ тръгва за Анталия, където ще остане до 3 февруари. Там освен тренировките му предстоят и 4 проверки – с „Лех“ (Познан), „Железничар“ (Сараево), „Стумбрас“ (Литва) и „Олимпия“ (Любляна). На 10 февруари срещу „Литекс“ е официалното представяне на отбора, а първият официален мач е на 17 февруари със „Септември“ от 13 ч. на стадион „Ивайло“.

Три са сигурните досега нови попълнения – Душан Младенович, Даниел Младенов и Георги Пашов. За Анталия ще пътува и вратарят Денис Григич, който е на проби. До утре ще стане ясно дали ще има още едно-две нови попълнения. „Малко промени ще стават в близката седмица, но това не е изключено, защото селекцията не е приключена. Търсим нападател. Не е лесно, когато нямаш големи финансови средства да привличаш добри футболисти. Стремим се да вземем играчи, които може да не са топ футболисти, но да ни паснат на концепцията и да отговарят на нашите виждания. С много български играчи разговаряхме и искахме, но освен Младенов и Пашов не успяхме друг. Трябва да сме реалисти, футболистите играят за пари, а има опитни клубове в Първа лига като „Черно море“, „Ботев“, „Славия“, които имат отдавна изградени структури. Не можем да влезем в техните изисквания, но това не е проблем. Търсим и други варианти. В България е много трудно да вземеш качествен футболист, защото са много малко и ги търсят и други отбори. Но досега селекцията върви добре, нещата се случват, водим още разговори“, увери Красимир Балъков.

Целта е да вдигнем конкуренцията в отбора и на всяка позиция да имаме по двама качествени футболисти, които да се конкурират помежду си. Защото сезонът е много дълъг и тежък, добави главният мениджър на „виолетовите“.

Нападателят Тодор Колев няма да пътува за лагера на „Етър“ в Анталия. Опитният футболист има лека травма, която ще му попречи да се готви пълноценно. Единият от двамата юноши, трениращи с тима – Николай Стефанов, също пропуска лагера, тъй като е с лека мускулна травма. На двамата няма да се разчита и за утрешната контрола с „Верея“.

Красимир Балъков е много доволен от другия юноша от школата Кольо Станев и ще му даде шанс в мъжкия отбор. „Кольо издържа на натоварванията и ще остане при нас и след подготовката. Трябва да търсим реализация и на нашите момчета, които имат качества и да им дадем шанс да пробият в мъжкия футбол. Кольо Станев е едно от тези момчета, Велико Търново иска да вижда и търновски футболисти“, заяви Балъков.

В момента „Етър“ разполага с 25 футболисти, от които трима вратари. С такава по брой група Красимир Балъков смята да работи и по време на първенството. „22 полеви играчи са напълно нормална бройка“, коментира бронзовият медалист от САЩ-94.

„Етър“ ще продължи и напролет да води тренировките си в Дряново, където по думите на Балъков стадионът е много добър, а когато условията не разрешават – ще се ползва изкуственият терен в Царева ливада, където условията също са перфектни. „Имаме обещанието да тренираме там и това ще ни реши засега проблемите. Но ни е ясно, че тепърва ще се занимаваме с въпроса за базите, вече повече от година и аз се занимавам с това. Да си имаме и тук база за мъжкия отбор, детско-юношеската школа и Спортното училище. Това е изключително важно, дошло е време това най-после да се реализира“, завърши Красимир Балъков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки