Отмениха наказанието на Карлос Сайнц

Рали легендата има преднина от 45 секунди пред Стефан Петерханзел

Отмениха наказанието на Карлос Сайнц

Наказанието на Карлос Сайнц от 10 минути беше отменено след обжалването от страна на Peugeot. Рали легендата бе обвинен от Кийс Кулън в опасни действия по време на седмия етап от състезанието по отсечката Ла Пас – Уюни. 

 

Крос-кънтри шампиона твърди, че е бил ударен от автомобила на Сайнц и пред медиите показа синини на ръката си. Доказателство, че те са от колата на испанеца не се намериха, а Peugeot предоставиха пълни данни от телеметрията на автомобила на Сайнц и наказанието падна.
 
"Телеметрията ясно показва, че Карлос се е движел с 50 км/ч за 12 секунди успоредно с Кулън. Когато той загубва контрол върху АТВ-машината си, Карлос намалява до 37 км/ч. Той рязко е набил спирачки, за да избегне удар. Смятам, че реакцията на Карлос е била перфектна и Кулън трябва да му бъде благодарен, че го е предпазил от инцидент", коментира шефът на Peugeot Sport Бруно Фамен.
 
Отмяната на наказанието означава, че Сайнц притежава преднина от час и 45 секунди пред съотборника си Стефан Петерханзел в генералното класиране и се намира на три дни и 1012 състезателни километра от втората си победа на рали Дакар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки