Делегация от Торино на посещение при Локо Пд

Канят Акрапович на италианско дерби

Делегация от Торино на посещение при Локо Пд
Делегация от четирима представители на елитния италиански ФК Торино посети Пловдив и базата на Локомотив.
 
Те върнаха визитата на ръководството на "черно-белите" в лицето на изпълнителните директори Кузман Маринков и Венко Рахталиев, която се състоя в Торино преди два месеца. Представителите на италианския клуб бяха главния координатор на ФК Торино Теодоро Копола, шефът на футболната академия на "биковете" Марко Рицери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източнoевропейските държави Фабрицио де Микеле.
 
„Идеята е да направим академия Локомотив-Торино, в която децата от най-ранна възраст да получават всякакво обучение – и психическо, и методическо във всички области, които те трябва да изучават още от първите си години. В това ще помогне и Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", където има такива специалисти. На по-късен етап тези деца ще бъдат изпращани в Торино, където да се обиграват, а е възможно и италианските футболисти да идват в нашия отбор”, заяви Кузман Маринков.
 
В четвъртък гостите от Италия заедно с Кузман Маринков, Чавдар Цветков и Румен Руйчев първо посетиха областната администрация, където г-н Здравко Димитров ги прие. Областният управител бе запознат с намеренията за реализиране на съвместен проект между Локомотив и Торино, който е насочен към работата с деца.
 
Освен дадените от страна на областната управа гаранции за проекта, беше обсъдена и възможността за търсене на икономически, културни и други сътрудничества с област Пиемонте в Италия, където г-н Димитров бе поканен на посещение. За финал областният управител получи подаръци както от ФК Торино, така и от ПФК Локомотив.
 
 
Последва визита при кмета на града Иван Тотев. Градоначалникът беше също запознат с намеренията за реализиране на този проект. Двете страни поискаха потвърждение на позицията на държавата и общината и получиха такава подкрепа за реализацията на своите намерения и на намирането на терен за спортната академия. Г-н Тотев също бе поканен на официално посещение в Италия, където отново да се търсят различни възможни сътрудничества между Торино и Пловдив.
 
За финал на първия им ден в България, делегацията от Торино изгледа на живо и две от контроли на юношеските гарнитури на Локомотив до 17 и 19 години играни съответно срещу Марица U19 и Борислав (Първомай). Освен проверките беше наблюдаван и тренировъчния процес на част от отборите в ДЮШ.
 
Днес сутринта Теодоро Копола, Марко Рицери, Андреа Бишеля и Фабрицио де Микеле се запознаха и със старши-треньорът на представителният тим Бруно Акрапович. Двете страни обсъдиха различни футболни теми, а в края на срещата си пожелаха успех едни на други.
 
Следващата спирка в посещението на италианците бе в Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски". Те бяха посрещнати от функционалния декан по спорт и социална дейност проф. д.п.н. Веселин Маргаритов. На срещата бе дискутирана разработката на проект на научна основа между Локомотив, Торино и Пловдивския университет.
 
Обсъждана бе идеята да постъпят деца от най-малките възрасти – 7-8 години, които да бъдат тренирани и обучавани по италианска методика, съвместно обсъдена и разработена с Локомотив Пловдив. На края проф. д.п.н. Маргаритов получи флагче и официална фланелка на Торино и стенен часовник от Локомотив.
 
Делегацията от Торино официално покани собственикът Христо Крушарски, изпълнителният директор Кузман Маринков, легендата Христо Бонев и проф. д.п.н Маргаритов на 18 февруари в Торино, когато е местното дерби с Ювентус. Двете страни ще имат и генерално обсъждане на проекта, който в момента е в етап на обсъждане на отделните детайли.

 

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ОФИЦИАЛНО: Локо Пд представи бивш играч на ЦСКА

Баи е четвъртият нов на "Лаута" тази зима

Локо (Пловдив) надделя над дубъла си в учебна игра

"Смърфовете" изпробваха играчи на проби в този тест

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки