Милан продължи изкачването в Серия А след пълен обрат (ВИДЕО)

"Росонерите" с две поредни победи за първи път от септември 2017-та

Милан продължи изкачването в Серия А след пълен обрат (ВИДЕО)

Съперникът на Лудогорец в Лига Европа Милан победи с 2:1 като гост Каляри в мач от 21-ия кръг на Серия А и постигна втора поредна победа в шампионата. Срещата на остров Сардиня беше доста интересна и със сигурност не разочарова дошлите тифози на трибуните.

Срещата започна по-добре за домакините, които успявахе да задържат топката по-продължително в половината на Милан. В 8-та минута падна и първият гол в срещата, след като Николо Барела пробва удар от разстояние, който тупна точно пред Донарума и влезе в долния ъгъл на стража на гостите. 

"Росонерите" постепенно видгнаха оборотите и в 27-та минута Калинич можеше да изравни, но не успя да отиграе качествено положението си. В 36-та минута обаче именно хърватинът получи топката в наказателното поле и успя да я гърдира достатъчно добре, за да спечели дузпа. Тя беше реализирана от Франк Кеси. 

Само шест минути по-късно Милан вече водеше с 2:1, след като Калабрия пусна центриране в наказателното поле, топката стигна до Калинич, който с гръб към вратата пусна към Кеси и кот д'ивоарецът заби второ попадение. 

След почивката играта стана по-равностойна, като Каляри очаквано беше по-настойчият тим на терена. В 76-та минута Чепители отправи опсен удар към Донарума, но вратарят спаси. В 80-та минута Рикардо Родригес беше изгонен с втори жълт картон заради нарушение на левия фланг и остави Милан с 10 човека за последните десет минути. Каляри се опита да се възползва от това, но неуспешно. В 88-та пък Барела възстанови численото равенството на терена, след като също беше изгонен. В петата минута на продължението пък Фараго можеше да шокира Милан, след като засече корнер, но не уцели вратата на гостите. 

Така Милан събра 31 точки и се изкачи до седмата позиция в класирането - на осем от зона "Лига Европа". Каляри пък остава 16-ти с 20 точки и продължава битката си за оставане в елита. 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки