Сензациите в пресата: Пиргов подписва за 2,5 г. с Ботев Пловдив

Локо Пд хареса ляв бек от Седaн, Етър задържа младоци на ЦСКА и още...

Сензациите в пресата: Пиргов подписва за 2,5 г. с Ботев Пловдив

Сензациите в пресата днес, вторник, 23.01.2018 година:

„Тема спорт”: Пиргов подписва с Ботев за 2,5 години

Днес сутринта Димитър Пиргов ще пристигне в Пловдив. Централният защитник вече е преминал медицински прегледи. Остава му да уточни последни детайли около личния си контракт с Ботев Пловдив.

Очаква се да няма разногласия между двете страни и те да сложат подпис под споразумение. Срокът на контракта ще бъде за 2.5 години. Брат му Илко е вратар на градския съперник Локомотив Пловдив.

Веднага след като парафира с жълто-черните Пиргов ще замине за турския курорт Алания, за да започне подготовка с новите си съотборници.

Трансферът е отлична новина за треньора на Ботев Николай Киров, който държеше да подсили отбраната.

За центъра на защитата той разполага единствено с миналия през "Герена" Пламен Димов, както и Радослав Терзиев. Те ще са конкуренция на Пиргов за титулярно място.

„Меридиан мач”: Локо Пд хареса ляв бек от Седан
Намирането на качествен ляв бек си остава приоритет в селекцията на Локо (Пд). След като бразилецът Виктор Луис не бе одобрен, във вчерашната контрола с Марица бе тестван алжирецът с френски паспорт Туфик Зигдан. 25-годишният футболист започва кариерата си в Седан. след което преминава през два клуба в Алжир, където записва мача, в които има 2 гола и 5 асистенции. Зигдан е записал и 2 мача в Африканската шампионска лига. През лятото на 2017 г. се завръща в Седан, които се борят за промоция за Лига 2 и които в момента водят в класирането на Националната лига (Третото ниво на френския футбол). За Седан Туфик записва 8 мача през есенния полусезон.  След двубоя с Марица треньорът Бруно Акрапович обяви, че Зигдан ще бъде привлечен, ако се разбере с ръководство то за личните си условия.

„Тема спорт”: Гълъбов и Колев остават в Етър до края на сезона

Централният бранител Пламен Гълъбов и полузащитникът Никола Колев ще останат под наем в Етър до края на сезона. Двамата бяха преотстъпени от ЦСКА на тима от Велико Търново в началото на септември до края на 2017 година, но ръководствата на двата клуба се договориха да удължат наема на футболистите до края на сезона. Новият главен мениджър на болярите и доскорошен скаут на червените Красимир Балъков е изразил желание да продължи да разчита на тях и е провел разговори с ръководството на ЦСКА. Бала възнамерява да разчита много на двамата през пролетта. Той им е бил наставник и в Литекс, като именно Гълъбов бе утвърден както титуляр от него. Бала отлично познава качествата им и вярва, че те могат да развият потенциала си. През есента при Станислав Генчев Гълъбов изигра само 6 мача. Никола Колев пък записа 9 участия за виолетовите. Сега обаче се очаква двамата да са основни фигури в състава на Етър.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки